Anlık Bildirim

Panama’dan Bitcoin hamlesi

El Salvador 7 Eylül’de resmi olarak Bitcoin’i kabul etmiş ve bunu yapan ilk ülke olmuştu. Şimdi de Panama’da Bitcoin’in yasal ödeme aracı olarak kabul edilmesini öneren bir yasa tasarısı gündemde.

7 Eylül’de Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi olarak ilan eden El Salvador’un ardından bir başka Orta Amerika ülkesi olan Panama’da da Bitcoin’in yasal ödeme aracı olarak kabul edilmesi gündeme geldi.

Panama da Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul edebilir Tam Boyutta Gör

El Salvador’un lider kripto para birimini resmi olarak kullanmaya başlamasından bir gün sonra Panamalı kongre üyesi Gabriel Silva, Bitcoin’in yasal ödeme aracı olarak kullanılmasını amaçlayan bir yasa tasarısını meclise sundu.

“Geleceğin para birimleri”

“Kripto Yasası: Panama’yı dijital ekonomi, blockchain, kripto varlıklar ve internet ile uyumlu hale getirmek” başlıklı tasarı, çarşamba günü Silva tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Kongre üyesi, kripto para birimlerini “dünyanın gelecekteki para birimleri” olarak görüyor.

 

“Bugün Kripto Yasasını size sunuyoruz. Panama’yı kripto varlıklarla, blokchain ile ve inernet ile uyumlu bir ülke haline getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca bu yasanın binlerce yeni iş imkanı sağlama, yatırım yapma ve hükümeti daha şeffaf hâle getirme şansı var.”

Uzmanlara göre El Salvador'un ardından Panama'nın da böyle bir adım atması, gelecekte birçok ülkenin kripto para birimlerini kabul edebileceğini gösteren küresel bir trendin başlangıcı olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim