Pegasus Havayolları’na ait bir yolcu uçağı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıktı. Pistten çıkan uçak üçe bölündü ve uçakta yangın çıktı.
Uçak İzmir’den İstanbul’a uçuş gerçekleştirmişti. İlk gelen bilgilere göre kazanın nedeni bilinmiyor.
İlginizi Çekebilir
Yine Pegasus Havayolları’na ait bir yolcu uçağı 7 Ocak 2020 tarihinde pistten çıkmıştı. Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah-İstanbul seferi yapan PC747 sefer sayılı uçaktaki 164 yolcu kayıpsız şekilde tahliye edilmişti.
Güncelleme: İlk gelen bilgiler göre uçakta 177 yolcu var ve can kaybı yok. Bölgeye çok sayıda ambulans yönlendirilmiş durumda.
Güncelleme 2: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Sabiha Gökçen'de uçağın pistten çıkması nedeniyle uçuşların İstanbul Havalimanı'na yönlendirildiğini bildirdi.
Güncelleme 3: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından kazaya ilişkin yaptığı paylaşımda, 52 yaralı yolcunun hastaneye sevk edildiği bilgisini paylaştı. Buna ek olarak kaza bölgesine gitmeyen çalışan Sabiha Gökçen Havalimanı Şube Müdürlüğü ekip aracı kaza yaptı. Kazada 5 polisin yaralandığı öğrenildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Konumu saat 18:39'da açmışım siz ise 18:50'de açmışsınız. Olay o an daha çok yeni olduğu için fazla detay girememiştim evet doğru ancak bilgiler geldikçe güncelleyecektim ki sildiniz. 15 yıldan fazladır sivil havacılıkla ilgileniyorum kazayla ilgili tüm doğru detayları toplayıp girmeyi düşünüyordum zira bilgi kirliliği yaratmaması açısından teyide muhtaç bilgileri yazarak konuyu açmak istemedim. Sorun konuyu kimin önce açtığı da değil aslında. Sorgusuz şekilde konuları siliyorsunuz ve insanların tepkisi de buna yönelik.
konu sıcağı sıcağına açılmıştı ve Elma arkadaşımız update ediyordu.
Bu konu da 2 satır la açıldı.