Anlık Bildirim

Pentagon, UFO araştırmaları için yeni bir ekip kuruyor

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, tanımlanamayan uçan cisimlerin (UFO) araştırılması için ülkede yeni bir ekip kurulacağı duyuruldu. 

23 Kasım Salı günü Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre ülkede yeni bir UFO araştırma ekibi kuruluyor.

ABD Savunma Bakanlığı Tam Boyutta Gör

Pentagon’un bu açıklamaları, hükümetin haziran ayında yayınladığı UFO raporundan sonra geldi. Bu raporda, ülkede bulunan yasaklı hava sahalarında 2004’ten bu yana 140’tan fazla UFO gözlemlendiği, ancak bu cisimler ile ilgili yeterli veri bulunmadığı ifade edilmişti.

 Açıklamalara göre oluşturulacak olan grubun ismi ‘Havadaki Nesneleri Tanımlama ve Yönetim Senkronizasyonu Grubu’ olarak belirlendi. Ayrıca, bu ekibin Ulusal İstihbarat Dairesi’nden yetkililer ve Müşterek Kurmay Başkanı tarafından denetleneceği de duyuruda yer aldı.

Pentagon tarafından paylaşılan UFO görüntüsü

UFO’lar araştırılacak

Savunma Bakanlığı’ndan Kathleen Hicks de yaptığı açıklamalarda, yasaklı hava sahalarında belirlenen tanımlanamayan cisimlerin birçok hava ekibi için risk oluşturduğunu ve ulusal güvenliği tehdit etme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Pentagon’a göre yeni ekip, tanımlanamayan nesneleri tespit etme, tanımlama, sınıflandırma, araştırma ve potansiyel tehditleri değerlendirme gibi konular üzerinde çalışacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim