Anlık Bildirim

ABD, hava saldırılarında yapay zekayı kullandığını açıkladı

Yapay zekalar artık ordular tarafından aktif şekilde kullanılıyor. Kısa süre önce Pentagon’dan yapılan açıklamada ABD’nin hava saldırılarında hedefleri bulmak için yapay zekayı kullandığı açıklandı.
ABD, hava saldırılarında yapay zekayı kullandığını açıkladı Tam Boyutta Gör
ABD'nin Orta Doğu'daki askeri operasyonlarını yürüten ABD Merkez Komutanlığı'nın baş teknoloji sorumlusu Schuyler Moore, yaptığı açıklamada makine öğrenimi algoritmalarının Pentagon'un bu ay Orta Doğu'da yaptığı 85'ten fazla hava saldırısında hedef belirlemede kullanıldığını söyledi. Pentagon’un hedefleri belirlemek için yapay zekayı kullanması teknolojinin askeri kullanımının arttığını ortaya koyuyor.

Pentagon, hava saldırılarında yapay zekayı kullanıyor

2 Şubat'ta 85'ten fazla ABD hava saldırısı için hedeflerin daraltılmasına ve belirlenmesine yardımcı olan yapay zeka algoritmaları, Irak ve Suriye'de gerçekleştirilen bombalamalarda kullanıldı. Hedefleme algoritmaları, 2017 yılında ABD Savunma Bakanlığı genelinde yapay zeka ve makine öğreniminin benimsenmesini hızlandırmak ve istihbaratı desteklemek için Pentagon tarafından başlatılan Project Maven kapsamında geliştirildi

ABD, hava saldırılarında yapay zekayı kullandığını açıkladı Tam Boyutta Gör
Schuyler Moore, ABD kuvvetlerinin uydu ve diğer veri kaynakları tarafından yakalanan görüntülerden hedefleri bulup tanımlayabilen bilgisayarla görü algoritmalarını 2023 boyunca tatbikatlarda denediklerini aktardı. 7 Ekim Hamas saldırıları ile Orta Doğu’da başlayan çatışma ortamının yanı sıra Irak, Suriye, İran, Yemen ve Kızıldeniz’de bu algoritmanın kullanıldığı doğrulandı. Moore, Maven'ın yapay zeka yeteneklerinin potansiyel hedefleri bulmaya yardımcı olmak için kullanıldığını, ancak onları doğrulamak ya da angajman için kullanılmadığını, bunlarda insan doğrulamasının yapıldığını vurguladı.

Project Maven esasında halihazırda feshedilmiş durumda. Pentagon, bu projede Google ile ortaktı ve yazılım devinin teknolojilerini kullanıyordu. Ancak bu proje Google çalışanları rahatsız etmiş, bazı çalışanlar şirket yönetimine dilekçe vermiş hatta bazı çalışanlar bu proje nedeniyle işten ayrılmıştı. Google, 2019’da sona eren sözleşmeyi yenilememe kararı almıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim