Anlık Bildirim

Peugeot Türkiye: "Araç geliyor ama yetmiyor"

Bayilerdeki araç bulma sorunuyla ilgili konuşan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, hem perakende hem filo tarafında ötelenmiş talep olması nedeniyle gelen araçların yetmediğini belirtti.
Peugeot Türkiye: 'Araç geliyor ama yetmiyor' Tam Boyutta Gör
Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, kısa süre önce ülkemizde satışa sunulan yeni Peugeot 408'in lansmanında pazarla ilgili merak edilen soruları cevaplandırdı. Reyhanoğlu, 2023 yılında geçen yıla paralel bir pazar beklediklerini dile getirdi.

Bayilerdeki araç bulma sorunlarını nedenleri ile sıralayan Gülin Reyhanoğlu, uzun zamandır ötelenen bir talep olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Şu anda araç bulamama sebebi biraz onunla alakalı. Pandeminin başından beri aslında devam eden bir süreç bu. Öncelikle ham maddedeki, çipteki ve üretimdeki eksiklikler, şimdi de lojistiğin getirdiği bir takım eksiklikler var. Hem perakende tarafta hem de filo tarafında ötelenmiş bir talep var. Aslında araç geliyor. Geçtiğimiz yıla göre de ocak-şubat döneminde yüzde 87 oranında daha fazla araç getirdik ama yine de yeterli değil. Yeterli olmamasının sebebi ötelenmiş, birikmiş bir talep olmasıdır."

"Tedarik sıkıntısı 2023'ün ikinci yarısında azalır"

Geçtiğimiz yılın sonuna doğru üretimdeki sıkıntıların çözüldüğünü fakat tedarik sorunları yaşadıklarını da belirten Reyhanoğlu, 2022'nin son 3.5 ayında lojistik tarafında sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Reyhanoğlu, "Lojistik sektöründeki krizlerin etkisiyle araçlarımız gecikmeli olarak geldi. Bu sorunlar kısmen yine hayatımızda olacak ama artık bizim araç getirmemizi veya büyümemizi engelleyecek boyutta olmayacağını söyleyebilirim. Her çeyrekte tedarik sıkıntısının daha da azalacağını, 2023’ün ikinci yarısında daha rahat bir ortama kavuşacağımızı öngörüyoruz" tahmini paylaştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15346 kez okundu.
54 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
peugeot, Peugeot 408 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim