Anlık Bildirim

Pfizer/BioNTech aşısında iki doz arası 12 haftaya çıktı

T.C. Sağlık Bakanlığı, Pfizer/BioNTech koronavirüs aşısının iki doz arasındaki süreyi 12 haftaya çıkardığı. Karar Haziran ayında yeni gelecek dozlarla birlikte uygulanmaya başlanacak.

Pfizer/BioNTech aşısında iki doz arası 12 haftaya çıktı Tam Boyutta Gör

Türkiye’de Sinovac’ın ardından kullanımına başlanan Pfizer/BioNTech aşılarının iki doz arasındaki süreye düzenleme yapıldı. Aşının daha fazla kişiye ulaşması için iki doz arasındaki süre 3 aya çıkarıldı.

İki doz arasındaki süre değişikliği hali hazırda randevu alan kişileri etkilemiyor. Haziran ayında yeni sevkiyatların gelmesiyle birlikte ilk kez randevu alacak kişilere iki doz arasında 12 hafta süre uygulanacak.

Sabah'a konuşan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Odabaş "BioNTech aşılaması 12 hafta arayla gerçekleştiğinde Türkiye'de çok daha hızlı aşılama yapılmış olur ve tek doz aşısını yaptıranlar haziranda 50 milyona yaklaşır. Toplumsal bağışıklık yüzde 80'e ulaşır. Kısa sürede 20 yaş üstü herkes aşılanır ve eylüle mutlu şekilde gireriz" dedi.

BiONTech/Pfizer aşıları ne zaman gelecek?

BioNTech CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin’in açıklamalarına göre Türkiye’ye 6,1 milyon doz koronavirüs aşısı teslim edildi. 15 Haziran’a kadar 14,2 milyon, Haziran sonuna kadar toplam 30 milyon doz aşı teslim edilmiş olacak. Eylül sonuna kadar 120 milyon doz aşı teslim edilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9131 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Sağlık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim