Anlık Bildirim

Porsche yeni logosunu tanıttı: Üç yıllık çalışmanın eseri

Logo değişikliği yapan markalar arasına spor otomobil üreticisi Porsche de katıldı. Alman dev modernize edilmiş yeni logosunun üç yıllık bir süreçte tasarlandığını söylüyor.
Porsche yeni logosunu tanıttı: Üç yıllık çalışmanın eseri Tam Boyutta Gör
Alman otomobil üreticisi Porsche, 75. yıl dönümü vesilesiyle tarihinde altıncı kez logo değişikliğine gitti. Şirket 1952'de kullanmaya başladığı logosunu 1954, 1963, 1973, 1994, 2008 yıllarında güncellemişti. Bu yıl yapılan son değişiklikler hemen fark edilmese de tasarımcıların üç yıldır üzerinde çalıştığı belirtiliyor.
Porsche yeni logosunu tanıttı: Üç yıllık çalışmanın eseri Tam Boyutta Gör
Logo temel unsurlarını korurken bazı modern dokunuşlara maruz kaldı. Altın vurgulardaki kabartmalı arka doku yerini fırçalanmış metale bıraktı. Kırmızı detaylar üç boyutlu bal peteği yapısı deseniyle artık daha yenilikçi bir karaktere bürünüyor. Logodaki Stuttgart yazısı siyahla vurgulandı. Ortadaki şahlanan at öncekinden daha gösterişli hale geldi.

Porsche yeni logosunu tanıttı: Üç yıllık çalışmanın eseri Tam Boyutta Gör

Farklı testlere tabi tutuldu

Logoda yapılan tüm değişiklikler teste tabi tutuldu. Yeni arma Weissach Geliştirme Merkezi'nde farklı iklim koşullarında test edildi ve tümünü başarıyla geçti. Güncellenen logo 2023 yılı bitmeden Porsche marka otomobillerdeki yerini alacak. Marka kimliğinin adaptasyonu, 75. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak 8 Haziran'da başlayacak.

Porsche yeni logosunu tanıttı: Üç yıllık çalışmanın eseri Tam Boyutta Gör
Porsche AG Pazarlama Direktörü Robert Ader konuyla ilgili açıklamasında "Porsche arması belirgin bir sembol ve aynı zamanda marka kimliğimizin merkezi bir unsuru. Bu nedenle, modernize edilen arma, marka tasarımımızı yeniden ele almamız için bir fırsat oldu. Duygusal vurguların altını çizmek için armayı daha hedefe yönelik bir şekilde kullanacağız. Aynı zamanda, Porsche yazısı daha da büyük bir önem kazanacak" dedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18011 kez okundu.
55 kişi, toplam 62 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Spor Araba ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim