Anlık Bildirim

PS5 kullanıcıları PS4'e göre daha fazla oyun satın alıyor ve daha fazla oyun oynuyor

Son açıklanan verilere göre PlayStation 5 kullanıcıları PlayStation 4 oyuncularından daha fazla oyun satın alıyor ve daha fazla oyun oynuyor.

PS5 kullanıcıları PS4'e göre daha fazla oyun satın alıyor ve daha fazla oyun oynuyor Tam Boyutta Gör

Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5'in çıkışının üzerinden neredeyse altı ay geçmiş durumda. Oyuncuların şu ana kadarki en büyük şikayeti ise konsolda oynanacak oyun olmaması. Ancak verilere baktığımızda oyuncular PlayStation 4 dönemine göre daha fazla oyun satın alıyor ve oynuyor.

Bildiğiniz gibi her yeni nesle geçildiğinde ilk birkaç ay oyun kıtlığı yaşanır. Bunun birçok sebebi var. Oyuncular da şu anda oyun olmaması sebebiyle şikayetçi. Ancak veriler, PlayStation 4'ün aynı dönemine göre PlayStation 5 oyuncularının daha fazla oyun satın aldığını ve daha oyun oynadığını gösteriyor.

Aynı şekilde PlayStation 4'ün ilk zamanlarında da oyun bulmak bir hayli zordu. Ancak şu anda daha fazla oyun oynanmasının çok net iki sebebi var. Birincisi insanların salgın sebebiyle evde olması. İkincisi ise PlayStation 5'in PlayStation 4'ün aksine geriye uyumluluk gibi bir özelliğe sahip olması. Kısaca her ne kadar yeni oyun çok olmasa da oyuncular eski oyunları geriye uyumlulukla oynayabiliyor.

Wired tarafından açıklanan verilerde PlayStation 5 oyuncularının oyun oynama süresinin yüzde 81 yükseldiği gözlemlenmiş. Şu ana kadar yapılan açıklamalara göre Sony bu nesli PlayStation için daha yoğun geçirecek gibi duruyor. Umuyoruz bu yoğun dönem yakında başlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10384 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PlayStation, Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim