Anlık Bildirim

Dünyanın en popüler uygulamalarından TikTok, PUBG Mobile ve Free Fire Bangladeş'te yasaklandı

Dünyanın en popüler uygulamalarından TikTok, PUBG Mobile ve Free Fire, mahkeme kararıyla Bangladeş'te yasaklandı. Oyunlar yaklaşık 3 ay boyunca ülkede erişime kapalı kalacak.

PUBG Mobile ve Free Fire Bangladeş'te yasaklandı Tam Boyutta Gör

Oyun sektörünün şu anda büyük bir bölümünü mobil oyunlar kaplıyor. Bu mobil oyunların başında da şüphesiz PUBG Mobile ve Free Fire'ın geldiğini söyleyebiliriz. Mobil uygulama tarafındaysa TikTok'un en popüler uygulama olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak Bangladeş'te yaşayanlar için üzücü bir haber paylaşıldı.

TikTok, Bigo Live, PUBG Mobile ve Free Fire'a 3 Ay Erişim Yasağı

The Daily Star'ın yaptığı habere göre PUBG Mobile, Free Fire ve diğer birkaç uygulama mahkeme kararının ardından yasaklanacak. Yasak süresi 3 ay sürecek ancak ardından neler olacağı da bilinmiyor. Yüksek mahkeme bu uygulamaları "zararlı" olarak nitelendirdi. Hükümet, bu tarz uygulamaların çocukları ahlaki ve sosyal açıdan olumsuz etkilediğini düşünüyor.

Uygulamalar şu anda erişime açık durumda ancak mahkeme sürecinin bitimiyle ki bu da 2, 3 gün sürecektir, oyunlara erişim yasağı gelecek. Erişim yasağı gelen uygulamaların arasında TikTok ve Bigo Live da bulunuyor.

Bu yasaklarda özellikle PUBG Mobile'ın dikakt çektiğini söylemek gerek çünkü ülkede Espor bir hayli popüler. Bu yasağın ardından esporculara ne olacağı ise büyük merak konusu. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim