Anlık Bildirim

Refik Anadol’un NFT eseri rekor fiyata satıldı

Yapay zekâ odaklı hareketli çalışmalarıyla sanat dünyasının dikkat çeken ismi Refik Anadol, NFT dünyasının da dikkatini çekiyor. Eserleri rekor fiyatlara satılıyor. 

Refik Anadol Tam Boyutta Gör

Kripto para dünyasında NFT rüzgârı tüm hızıyla esmeye devam ederken sanat eserleri de rekor fiyatlara alıcı buluyor. Ünlü sanatçımız Refik Anadol, yapay zekâ ile desteklediği eserini rekor fiyata sattı.

Refik Anadol rüzgârı

Görselliğe yapay zekâyı eklemesiyle de tüm dünyanın dikkatini çeken Türk asıllı Refik Anadol bilindiği üzere İstanbul’da da projeksiyonlar ile zeminleri hareketlendirdiği bir sergi düzenlemişti.

Geçtiğimiz haftalarda Berlin’de düzenlediği bir sergi yine teknoloji ve sanatın birleşimine ev sahipliği yaptı. Şehirdeki çeşitli sensörlerden derlenen hareketliliği gerçek zamanlı LED ekranlara yansıttığı Machine Hallucinations – Nature Dreams adlı teknolojik çalışmayı Opensea üzerinde NFT olarak satışa sundu.

Açık arttırma sonrasında NFT eseri 300 ETH gibi rekor bir fiyata alıcı buldu ve Anadol’a 1.2 milyon dolardan fazla kazandırdı. Mabu adlı bir hesap tarafından satın alınan NFT eseri ise tekrardan açık arttırmaya sunulmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim