Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu, MediaMarkt, Vatan ve Teknosa için kararını verdi

Rekabet Kurumu, Türkiye’nin önde gelen perakende teknoloji zincirleri MediaMarkt, Vatan ve Teknosa için soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın sonucu bugün açıklandı.
Rekabet Kurumu, MediaMarkt, Vatan ve Teknosa için kararını verdi Tam Boyutta Gör
Rekabet Kurumu’nun MediaMarkt, Vatan Bilgisayar ve Teknosa hakkında 18 Ağustos 2022’de başlattığı soruşturma kapsamında geçtiğimiz ay firmalardan söz savunma alınmıştı. Rekabet Kurumu, bu perakende teknoloji zinciri firmalarının rekabete hassas verilere yönelik bilgi değişiminde bulunmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerini incelemeye başlatmıştı. Bugün ise yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Rekabet Kurumu, ihlal tespit etmedi

Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Vatan Bilgisayar Sanayi ve Ticaret AŞ, Teknosa İç ve Dış Ticaret AŞ ve Media Markt Turkey Ticaret Limited Şirketi'nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal etmediklerine, dolayısıyla söz konusu teşebbüslere idari para cezası verilmesine gerek olmadığına karar verildi.

Kurum tarafından yapılan tam açıklama ise şu şekilde:

“18.05.2022 tarihli ve 22-23/370-M sayılı Kurul kararı uyarınca yürütülen soruşturma ile ilgili olarak düzenlenen Rapor’a ve Ek Görüş’e, toplanan delillere, yazılı savunmalara, sözlü savunma toplantısında yapılan açıklamalara ve incelenen dosya kapsamına göre, Media Markt Turkey Ticaret Ltd. Şti., Teknosa İç ve Dış Tic. AŞ ve Vatan Bilgisayar San. ve Tic. AŞ ünvanlı teşebbüslerin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiklerine ilişkin herhangi bir bilgi ve belgeye ulaşılamadığından anılan teşebbüsler hakkında idari para cezası verilmesine yer olmadığına, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim