Anlık Bildirim

Ruby Games girişimi Rovio tarafından satın alındı

Gündelik oyunlar diyebileceğimiz kategoride 600 milyondan fazla indirme alan Ruby Games ekibi Rovio’nun dikkatinden kaçmadı. Finli dev, girişimi satın aldığını duyurdu.

Ruby Games satıldı Tam Boyutta Gör

Son dönemde ülkemizden başarılı mobil oyun girişimleri yurt dışına açılmaya devam ediyor. Peak Games ve Dream Games’in ardından Ruby Games de ünlü Rovio firması tarafından satın alındı. 

Ruby Games başarısı

İzmir merkezli Ruby Games daha çok gündelik oyunlar geliştiriyor. Doktorculuk, boya yapma, hidrolik pres, spa master, nakliye, jimnastik gibi çok da gelişmiş görselleri olmayan oyunlar bunlar arasında.

Uygulama mağazalarında özellikle bu tarz oyunların trendi yükselmeye başladı. Fazla zorlayıcı olmadan sürekli oynanabilen bu kategoride Ruby Games 600 milyondan fazla indirme almıştı. Geçen yıl Hunter Assasin ise en çok indirilen oyunlardan birisi oldu. Haliyle Rovio’nun dikkatini çekti. 

Rovio girişimin yüzde 100 hissesini alacağını belirtiyor. Kurucu Mert Can Kurum ve ekibi Rovio bünyesinde yine Ruby Games olarak faaliyete devam edecekler. Merkez ofisi de İzmir’de kalacak. Satın alma bedeli net olarak bilinmiyor ancak 50-80 milyon dolar arasında olabileceği ifade ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim