Anlık Bildirim

Rus bankanın CEO'su: "Bitcoin’i Sevmiyoruz"

Rus bankası VTB'nin Başkanı, Bitcoin'in sahte para olduğunu ifade etti. Bitcoin'i sert dille eleştirdi.

Rus bankanın CEO'su: 'Bitcoin’i Sevmiyoruz' Tam Boyutta Gör

Bugün en büyük ikinci Rus bankası VTB'nin Başkanı Andrey Kostin, CNBC ve Bloomberg TV ile yaptığı röportajlarda, Bitcoin'in sahte para olduğunu belirtti ve kripto madenciliği teknolojisini suçluların Orta Çağ'da para sahteciliği yapmakla kıyasladı. Ancak, CBDC'nin piyasaya sürülmesinin önemli olduğunu ve Rusya'nın yakında dijital ruble denemelerine başlayacağını da itiraf etti.

Kostin, zanaatkarların çeşitli para birimlerini taklit edebildikleri Orta Çağ ile karşılaştırdığı madencilik süreci nedeniyle Bitcoin'in "sahte para" olduğunu ifade ederken Bitcoin'i sevmediğini de sözlerine ekledi.

Dijital ruble yolda

Rusya Merkez Bankası, merkezi bir dijital para birimini üzerinde çalıştığını biliyoruz. VTB başkanı, önümüzdeki yıl Rusya'nın dijital rubleyi denemeye başlayacağını da paylaştı. Bununla birlikte, ülkenin merkez bankası tarafından yayınlanan ve kontrol edilen bu CBDC'nin piyasaya sürülmesi birkaç yıl daha sürebilir ifadelerine yer verdi.

Kostin, dünyanın dijitalleşmeye doğru ilerlediğini ve dijital para birimlerinin ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu itiraf etti:

"Dijital para birimi geleceğin dijital dünyasının bir parçası olacak"

Ancak Kostin tüm bunların merkez bankaları tarafından yayılması ve kontrol edilmesi gerektiğinde ısrar ediyor ve bu açıdan Çin'in dünyanın en gelişmiş ülkesi olduğuna inanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim