Anlık Bildirim

Rusya, elektrikli araçlara teşvik uygulamaya hazırlanıyor

Hem elektrikli otomobillere yönelik talebi hem de ülkedeki elektrikli araç üretimini artırmayı hedefleyen Rusya, ülkede üretilen elektrikli araçlar için yüzde 25 oranında teşvik uygulayacak.

Rusya, elektrikli araçlara teşvik uygulamaya hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Elektrikli araçlar Rusya'da popüler bir seçenek olmaktan fazlasıyla uzak. Bu konuda Avrupa'nın çok gerisinde kalan ülkede şu an için elektrikli araç üretimi de söz konusu değil. Ancak gelen haberlere göre yönetim bu durumu değiştirmek için harekete geçmiş durumda.

Elektrikli araçlar henüz içten yanmalı muadillerine kıyasla oldukça pahalı. Dolayısıyla talebi artırmak için çeşitli teşvikler uygulamak gerekiyor. Bu durum Rusya için de geçerli. Bunun farkında olan yönetim, önümüzdeki yıldan itibaren elektrikli araçlar için yüzde 25 oranında sübvansiyon uygulayacak.

Bir başka deyişle, elektrikli araçların satış fiyatının yüzde 25'iini devlet karşılayacak. Bu da yardımın tercih edilen elektrikli fiyatına göre değişeceği anlamına geliyor fakat bu konuda maksimum yardım tutarı 625.000 ruble (8.750 dolar) olarak belirlenmiş. Söz konusu sübvansiyonun "Rusya'da üretilmiş olması şartıyla" tüm elektrikli araçlara uygulanacağı da verilen bilgiler arasında.

Reuters'da yer alan bilgiye göre geçtiğimiz yıl Rusya'da kullanılan 45 milyon otomobilden sadece 11 bin tanesi elektrikli. Ancak yönetim bu durumu tersine çevirmeye ve 2030'a kadar yıllık elektrikli araç üretimini 220 bin adede çıkarmaya kararlı.

Rusya, iklim değişikliğiyle mücadeleyi amaçlayan Paris Anlaşması'na 2019'da katıldı ve bu kapsamda CO2 emisyonlarını 2030'a kadar 1990'daki seviyenin yüzde 70 altına düşürmesi gerekiyor. Teşvik kararı ülkenin bu hedefini gerçekleştirmesine yardımcı olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6468 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, rusya ve teşvik
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim