Anlık Bildirim

Netflix, Rusya'da 20 devlet TV kanalının canlı akışını yayınlamak zorunda

Netflix, yeni bir düzenleme sonucu Rusya'da bazı şartları yerine getirmek zorunda kalıyor. Şirketin artık en az 20 devlet TV kanalına canlı olarak platformunda yer vermesi gerekiyor.

Rusya, Netflix'e devlet TV kanallarının canlı akışı şartı getirdi

Faaliyet gösterdiği ülkelerdeki yasalara ve lisans anlaşmalarına uymak zorunda olan Netflix'in, Rusya'da yeni bir yol haritası izlemesi gerekecek. Yeni bir düzenleme, şirketin ülkede faaliyetlerine devam etmek istemesi halinde platformda en az 20 devlet kanalını canlı yayınlaması gerekeceğini gösteriyor.

Şartlara Mart ayından itibaren uyulması gerekiyor

Rusya'da internet ve telekomünikasyon için devlet denetleme otoritesi Roskomnadzor, kısa süre önce Netflix'i "görsel-işitsel hizmetler" listesine kaydetti. Rusya'da günlük 100 binden fazla aktif kullanıcısı olan akış hizmetlerinin yer aldığı bu listedeki hizmetlerin ülkede belirlenmiş bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Şartlardan ilkine göre Netflix, Mart ayından itibaren kullanıcılarına en az 20 devlet TV kanalının canlı akışını sağlamak zorunda olacak. Platformda yer verilmesi gereken kanallar arasında en çok ilgi gösterilen kanallardan Channel One ve Rus Ortodoks Kilisesi kanalı olan Spas yer alıyor.

Roskomnadzor ayrıca akış hizmetinin aşırılığı teşvik edebilecek herhangi bir içerik sunmamasını da şartlarından biri olarak açıkladı. Bununla birlikte denetleme otoritesi, farklı ülke yapımlarındaki bazı görüşleri uygun bulmamaları halinde şirkete yaptırımlar uygulayacak.

Bir başka şarta göre Netflix'in, Rusya'da bir şirket kurması gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4728 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix canlı, netflix ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim