Anlık Bildirim

Rusya'dan ABD'ye sert uyarı: ISS, ABD'ye veya Avrupa'ya düşebilir

Rusya uzay programı başkanı Dmitry Rogozin, ABD'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırımlarını duyurmasından sonra ABD'yi Uluslararası Uzay İstasyonu'nunu düşürmekle tehdit etti.

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu düşürecek mi?

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm hızıyla devam etmekte. Bu süreçte Rusya'ya birçok ülkeden kınama mesajları geldi. Ayrıca ABD de bu duruma sessiz kalmayarak Rusya'ya karşı yeni yaptırımlarını duyurdu. Beyaz Saray tarafından duyurulan yaptırımlar arasında yarı iletkenler, telekomünikasyon ve aviyonik gibi hassas teknolojilere Rusya'nın ulaşmasını engellemek bulunuyor. 

Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), Rusya, ABD, Japonya, Kanada ve Avrupa Uzay Ajansı'nın ortaklaşa yürüttüğü bir projeydi. Çeşitli milletlerden astronotlar ortaklaşa çalışmalar yapıyorlardı. Ancak Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan sonra ABD'nin Rusya'ya karşı durması Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki dengeleri değiştirebilir. Zira ABD, Rusya'ya karşı yeni yaptırımlarını duyurmasından sonra Rusya'nın uzay programı başkanı Dmitry Rogozin Twitter'da bazı paylaşımlar yaptı.

Rusya Uluslararası Uzay İstasyonu'nu Dünya'ya düşürebilir mi?

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu düşürecek mi? Tam Boyutta Gör

ABD'nin Rusya'ya karşı yayınladığı yaptırımlardan sonra Rogozin Twitter'da yaptığı paylaşımda, Rusya‘nın ISS‘nin navigasyon ve kontrol birimlerinden sorumlu olduğunu yani Rusya olmadan ISS'nin yörüngede tutulmasının çok güç olduğunun ve ISS düşerse ABD veya Avrupa'ya düşebileceğinin altını çizdi.

Şu an için ISS'nin dünyaya düşmesi hakkında endişe etmenize gerek yok. Çünkü ISS'teki astronotlar, NASA ve Roscosmos ile ortak çalışarak uzay istasyonunu ayakta tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ediyorlar.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6356 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, ISS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim