Anlık Bildirim

Ryzen 6000 APU yongaları tanıtıldı: 2 kata kadar grafik performansı, ışın izleme

AMD Ryzen 6000 APU serisi toplamda 20 modeli ile gelecek. Performans ve enerji verimliliği tarafında dikkat çekici artışlar ayrıca yönetim yazılımlarında da iyileşmeler bizi bekliyor.

Ryzen 6000 APU Tam Boyutta Gör

Dizüstü bilgisayar dünyasının büyük bir merakla beklediği AMD’nin yeni Ryzen 6000 mobil işlemci serisi CES 2022 fuarında resmiyet kazandı. Beklendiği gibi 6nm sürecinde Zen3+ işlemciler barındıran yongalar grafik tarafında da oldukça iddialı. 

Ryzen 6000 APU’lar neler sunuyor?

Ryzen 6000 APU serisi AMD’nin en yeni Zen3+ işlemci mimarisini barındırıyor. 6nm sürecinde geliştirilen yongalar 5GHz hızına çıkıyor ve böylece önceki nesle göre 1.3 kat daha iyi performans sunuyor. Grafik tarafında ise RDNA 2 mimarisi ile 12 kümeye kadar ölçeklendirebilme ve 2 kata kadar performans artışı elde ediliyor. Bir APU üzerinde gerçek Full HD 60fps tecrübesinin Ryzen 6000 ile sunulduğu ifade ediliyor. 

Verimlilik odaklı olması sayesinde performansı arttırırken aynı zamanda enerji tüketimini de azaltıyor. Dizüstü modellerinde 24 saate kadar gündelik kullanım mümkün olurken daha verimli uyuma ve uykudan uyanma özellikleri de sunuluyor. 

DDR4 desteği sunmayan yongalar DDR5, LPDDR5, USB 4.0 ve WiFi 6E gibi gelişmiş standartları destekliyor. Microsoft’un çekirdek seviyesinde işlemci ve bellek korumaları sağladığı Pluton programına ilk uyum sağlayan işlemci Ryzen 6000 serisi olacak. 

Ryzen 6000 özellikleri neler? Tam Boyutta Gör

Daha önce harici grafik kartlarında gördüğümüz ışın izleme teknolojisi ilk kez bir entegre grafik biriminde yerini alıyor. Yine DX12 Ultimate ve sofistike algoritmalar ile performansı düşürmeden görüntüyü iyileştiren FSR teknolojisi ilk kez bir APU’da yer alacak. 

Intel Tiger Lake muadillerine ve Nvidia MX450 ekran kartına göre belirli senaryolarda 3 kata kadar performans artışı görmek mümkün. Toplamda 20 işlemci barındıracak Ryzen 6000 serisi Şubat ayında ilk dizüstü modellerinde kendisini gösterecek. 
 

Ryzen 6000 APU yongaları Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4729 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ces 2022 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim