Anlık Bildirim

Ryzen 5000XT serisi geliyor

AMD gelecek yılın sonlarına kadar piyasanın boş kalmaması adına güncelleme tarzında Vermeer B2 kod adıyla yeni bir seri daha hazırlıyor. Yeni seride dikkat çekici bir fark görünmüyor.

Ryzen 9 5950XT ve Ryzen 6 5600XT işlemciler ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Zen 3 mimarili Ryzen 5000 masa üstü serisi ile piyasada tozu dumana katan AMD önümüzdeki dönemde bir güncelleme serisi hazırlıyor. İlk sızan bilgiler seviyede yer değişikliği tarzında üst seviyede ise performans artışı tarzında bir güncellemeye işaret ediyor. 

Ryzen 5000XT neler sunacak?

Sızdırılan ilk bilgiler AMD’nin Zen 4 mimarili Ryzen işlemciler gelene kadar boşluk kalmaması adına Ryzen 5000XT isimlendirmesini kullanan yeni bir seri hazırladığını gösteriyor. Mimari yine Zen 3 olarak kalacak. 

Ryzen 9 5950XT işlemcisi 16 çekirdek ve 32 izlek birimi üzerinde 5GHz seviyesinin üzerine çıkmayı başarıyor. Böylece performans tarafında bir miktar ileri gidiyor. Ryzen 6 5600XT ise 6 çekirdek ve 12 izlek birimi ile orijinalden herhangi bir fark sunmuyor. 

AMD’nin Zen 3+ mimarisini piyasaya süreceğine dair dedikodular artık ortadan kaybolmuş durumda. Bu bakımdan Ryzen 5000XT serisinin bir geçiş dönemi olacağı tahmini yanlış sayılmaz. Önümüzdeki haftalarda daha net bilgiler gelecektir.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8311 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, Ryzen 5000XT ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim