Anlık Bildirim

Nike firmayı satın aldı, NFT koleksiyonu adeta yağmalandı

Nike firması önemli bir blok zinciri teknolojileri geliştiricisini satın alarak metaverse trendine katılma yolunda önemli bir adım attı. Firma yakında önemli projelerle tüketicilerin karşısına çıkacak

Nike NFT Tam Boyutta Gör

Adidas’ın Bored Ape Yacht Club ile NFT ve metaverse alanına adım atacağını açıklamasının ardından sektörün diğer önemli ismi Nike da gecikmedi. Önemli bir blok zinciri geliştiricisini satın alan Nike sebebiyle OpenSea yoğunluktan çöktü.

Nike’tan NFT hamlesi

Nike yaptığı duyuruda blok zinciri teknolojileri ve bunu temel alan toplanabilir varlıklar geliştiren RTFKT girişimini satın aldığını duyurdu. Henüz 2020 yılında kurulan RTFKT girişiminin en büyük başarısı de bu oldu. Haberin duyulması ile birlikte girişimin OpenSea üzerinde bulunan NFT koleksiyonu daha sonra prim yapar düşüncesiyle adeta yağmalandı ve ilgili satış sayfası bir süre çöktü.

RTFKT ekibi tamamen Nike bünyesine katılırken oyun motoru, NFT, blok zinciri onay süreçleri ve zengin gerçeklik odaklı projelerle firmanın yeteneklerini arttırmayı hedefliyor. Nike bu hamle ile hem NFT hem de metaverse dünyasına adım atmış olacak. RTFKT satın alımı için Nike’ın ne kadar bir bedel ödediği açıklanmadı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim