Anlık Bildirim

Samsung, 50MP ISOCELL JN1 sensörünü tanıttı: Akıllı telefon kameraları küçülecek

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni bir 50 megapiksel görüntü sensörünü tanıttı. ISOCELL JN1 adlı sensör, modern akıllı telefonlardaki kamera modülünü küçültecek.

Samsung, 50MP ISOCELL JN1 sensörünü tanıttı: Akıllı telefon kameraları küçülecek Tam Boyutta Gör

Yeni sensör , kamera modülünün yüksekliğini yaklaşık %10 oranında azaltarak, yeni nesil akıllı telefonlarda daha ince ve modern tasarımlar için kamera çıkıntısını en aza indirecek.

Yeni ISOCELL JN1 sensörünün avantajları arasında ışık hassasiyetinde yaklaşık %16'lık bir artış yer alıyor. Düşük ışık koşullarında sensör, dörtte bir  piksel gruplama teknolojisini kullanmakta. Yani dört bitişik 0,64 mikron piksel, büyük bir 1,28 mikron pikselde birleştiriliyor.  Böylece de bu moddaki çözünürlük 12,5 megapiksele düşürülüyor. Sonuç olarak da yeni sensör, düşük ışık koşullarında daha parlak fotoğraflar çekmenizi sağlıyor.

Samsung, 50MP ISOCELL JN1 sensörünü tanıttı: Akıllı telefon kameraları küçülecek Tam Boyutta Gör

Çok yönlü, kompakt bir sensör

ISOCELL JN1 oldukça çok yönlü bir sensör. Ön kameraya uyduğu gibi, geniş açılı, ultra geniş açılı veya telefoto lens ile de kullanılabiliyor. Bu, kullanıcıların 50 MP'de son derece ayrıntılı özçekimler veya fotoğraflar çekebilecekleri ve yüksek zoom oranlarında 4K çözünürlüğe kadar videolar çekebilecekleri anlamına geliyor.

Daha hızlı otomatik odaklama için ISOCELL JN1, gelişmiş bir Double Super PD işlevine sahip. Düşük ışık koşullarında daha iyi odaklanmak için iki kat daha fazla piksel kullanıyor. Video tarafında da 60 fps'de 4K'ya veya 240 fps'de Full HD'ye kadar kaydı desteklemekte.

Samsung ISOCELL JN1 sensör,, seri üretime girmiş durumda ve bu sensöre sahip ilk akıllı telefonların da yakında ortaya çıkması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim