Anlık Bildirim

Samsung, TV fiyatlarını şişirdiği için 39 milyon Euro para cezasına çarptırılabilir

Hollanda’da tüketici hakları ile ilgilenen ACM, Samsung’un 2013-2018 yılları arasında Hollanda genelinde fiyatları yasa dışı olarak şişirdiğini belirtiyor. Samsung, para cezası ile karşı karşıya

Samsung, para cezasına çarptırılabilir Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon, giyilebilir teknoloji ve taşınabilir bilgisayar dışında televizyon pazarında da iyi bir konumda olan Samsung, başını belaya sokmuşa benziyor. Hollanda’da Authority for Consumers & Markets(Tüketici ve Pazarlar için Yetkili) tarafından sürdürülen soruşturma sonucu Samsung’un 2013-2018 yılları arasında Hollanda genelinde televizyon fiyatlarını haksız olarak şişirdiğine karar verildi. Samsung’un bu yıllar içerisinde yasal olmayan ticari uygulamalar kullandığı belirtiliyor. Samsung, Hollanda içerisinde Samsung televizyon satan firmalarla e-posta veya WhatsApp aracılığıyla iletişime geçiyor ve fiyatların düşük olması durumunda fiyatların yükselmesini talep ediyormuş. Bu durumdan dolayı ACM, Samsung’a 39 milyon Euro ceza kesti.

Samsung, kurallara uyduğunu ve karara itiraz edeceğini belirtti

ACM tarafından yapılan soruşturma sonucu Samsung’un bu davranışının perakende düzeyinde fiyatların bozulmasına ve tüketiciler için daha yüksek fiyatlara yol açtığına karar verildi. ACM tarafından yapılan araştırmayı Hollanda’daki birçok elektronik satıcı onaylıyor ancak Samsung, karara itiraz edecek. Samsung’un sözcüsü Samsung’un, bütün süreçte kurallara uyduğunu ve Samsung’un ACM’nin kararı ile hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Sözcü, Samsung’un 39 milyon Euro ceza kararı için itiraz edeceğini ve mahkemeye gideceğini belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim