Anlık Bildirim

Samsung güneş enerjisi ile şarj olabilen bir akıllı saat geliştiriyor

Android dünyasının akıllı saat pazarında önde gelen isimlerden olan Samsung, Galaxy Watch 4 serisinin başarısının ardından gelecek nesiller için çalışmalar yapıyor. Galaxy Watch 5, güneş enerjisi ile

Akıllı saat pazarının önde gelen isimlerinden olan Samsung, Galaxy Watch 4 serisi ile ciddi beğeni toplamayı başardı. Son yıllarda yenilebilir enerjiler konusunda da ciddi adımlar atan firma; Avrupa, ABD ve Çin’deki tesislerinde %100 yenilenebilir enerji kullanımına geçiş yaptı. QLED akıllı televizyonlarında da güneş enerjili uzaktan kumandalara yer veren Samsung, yenilenebilir enerjiyi hem kendi tarafında kullanmaya hem de kullanıcılara sunmaya kararlı gözüküyor.

Yeni keşfedilen patent güneş enerjisi ile şarj olabilen akıllı saatlere işaret ediyor

LetsGoDigital tarafından yayınlanan rapora göre Samsung, 2019 yılında solar hücreler ile kaplanmış bir saat kordonunun patentini almış. Bu saat kordonu, güneş enerjisi ile bağlı olduğu saati şarj edebiliyor. Patentte bu sistemin enerji değerleri veya verimliliği hakkında bir bilgi yer almıyor.

Samsung’un bu patente 2019 yılında başvurmuş olması, şirketin yakın zamanda bu teknolojiyi kullanabileceğini gösteriyor. Solar hücreler, büyük ihtimalle kablosuz şarjın yerini tutamayacaktır ancak özellikle hava aydınlıkken yürüyüş yapanlar için yeterli miktarda ekstra batarya sağlayacaktır. Samsung’un bu teknolojiyi ne zaman kullanacağı bilinmiyor ancak Galaxy Watch 4 sonrası şirketin akıllı saatlere ilgisinin arttığını söylemek yanlış olmaz. Galaxy Watch 5 veya 6 serisi ile solar hücreli kordonlara kavuşabiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim