Anlık Bildirim

Samsung, QD-OLED teknolojisiyle gerçeğe yakın görseller sunmayı vaat ediyor

Samsung Display, yeni QD-OLED teknolojilerinin insanların görebileceği tüm renklerle beraber  neredeyse mükemmel siyahlar üretebileceğini belirtiyor.             

Samsung QD-OLED ekranlar daha gerçekçi görseller sunacak Tam Boyutta Gör

Samsung Display, yeni ekran teknolojisini CES 2022'de tanıttı. QD-OLED(kuantum nokta organik ışık yayan diyot) teknolojisi, insan gözünün görebileceği tüm renk spektrumunun üretilmesini sağlıyor. Şirket ayrıca yeni teknolojileri sayesinde daha "gerçeğe yakın" görseller sunulacağını belirtiyor.

QD-OLED teknolojisi neler sunuyor?

QD teknolojisinde, boyutu 2-10 nm arasında değişen nanoparçacıklar kullanılıyor. Parçacıklara bir ışık çarptığında her nokta ışığı farklı bir dalga boyunda yayıyor. Yayılan ışık dalga boylarındaki farklılıklar da farklı renklerin oluşmasını sağlıyor. QD ekranlar da bu küçük nanoparçacıklar sayesinde derinlemesine görüntüler oluşturabiliyor.

Ortaya koyulan raporlar, QD-OLED TV'lerin DCI-P3 gamının %99,8'ini kapsayabileceği gösteriyor.

Samsung QD-OLED ekranlar daha gerçekçi görseller sunacak Tam Boyutta Gör

Samsung'un parlama önleyici teknolojisiyle birlikte QD ekranların, gündüz veya gece, ışıklar açık veya kapalı fark etmezsizin neredeyse tüm koşullarda iyi bir parlaklık ve kayıpsız bir görüntü sunduğu belirtiliyor.

Samsung Display, 4K TV'ler için 55 inç ve 65 inç boyut seçenekleriyle beraber QHD+ monitörler için 34 inç büyüklüğünde QD ekran seçeneklerine sahip. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim