Anlık Bildirim

Samsung ve Bill Gates yenilikçi tuvalet konsepti için bir araya geldi

Dünyanın büyük kısmının modern tuvalet sisteminden mahrum olması nedeniyle Bill Gates yenilikçi teknolojilere önemli yatırımlar yapıyor. Samsung da bunun destekçisi. 

Samsung Tam Boyutta Gör

Pandemi döneminde adı sık sık komplo teorilerinde geçmiş olsa da Bill Gates ve kurduğu vakfı temiz tuvalet ve içilebilir su kaynakları için şaşırtıcı derecede agresif bir politika izliyor. Gates Vakfı şimdi Samsung ile iş birliği yapıyor.

Samsung’dan yenilikçi tuvalet

Bill Gates dünyanın büyük kısmının kanalizasyon gibi modern tuvalet sisteminden mahrum olduğu gerçeğinden yola çıkarak bugüne kadar farklı projelere yatırım yaptı. Örneğin kaplan solucanlarının dip kısımda beslenerek dışkıları yok ettiği Tiger Toilet girişimi bunlardan birisi.

Bill Gates bu kez Samsung ile bir ortaklık yaparak yeni bir konseptin çalışmalarına başladı. Aslında Samsung uzun süredir Gates Vakfı üyesi ve bu tür projelere katkı yapıyor. Yeni anlaşma kapsamında Samsung gelişmekte olan ülkelere lisans dağıtımını ve yeni teknolojinin ticari hayata uyarlanmasını sağlayacak.

Projenin detayları belli değil ancak Tiger Toilet gibi kanalizasyona ihtiyaç bırakmadan dışkıları parçalayan ve zararlı patojenleri yok eden bir çözüm olduğu ifade ediliyor. Böylece suların kirlenmesi ve difteri gibi hastalıkların da önlenmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim