Anlık Bildirim

Şangay kamu hizmetlerinde Metaverse’ü kullanacak

Metaverse çılgınlığına Çin'in Şangay şehri dahil oluyor. Şehirdeki kamu hizmetleri, metaverse ortamına aktarılacak.                                                        

Şangay kamu hizmetlerinde Metaverse kullanacak Tam Boyutta Gör

Metaverse kavramı tüm dünyanın dilinde. Yatırımcılar ve büyük şirketlerin yanında ülkeler ve hükümetler de “Metaverse’de ne yapabiliriz?” sorusunu soruyor. Çin’in nüfus bakımından en kalabalık şehri olan Şangay da yönünü metaverse’e çevirmiş durumda. Şangay, önümüzdeki 5 yıl içinde kamu hizmetlerini metaverse evrenine eklemeyi planlıyor.

Şangay, 5 yıllık bir kalkınma planı yayımladı. Bu planda metaverse kavramının da yer alması dikkat çekti. Çünkü böyle bir kalkınma planının içinde ilk kez metaverse’e yer veriliyor.

Yayımlanan plana göre; metaverse, kamu hizmetlerinde, satış ofislerinde, endüstriyel üretimde, eğlence hayatında, üretim güvenliğinde ve video oyunlarında kendini gösterecek. Bunun için teşvik planları da uygulanabilir. Ayrıca şehirde sensörler, gerçek zamanlı etkileşim ve Blockchain de dahil olmak üzere temel teknolojilerin araştırması ve geliştirmesinin de artırılması planlanıyor.

Teknoloji; insan etkileşimlerini üç boyutlu avatarlardan oluşan sanal bir dünyaya doğru genişletirken, ülkeler, hükümetler ve şehirler de bu genişlemeye sessiz kalmıyor. İlerleyen zamanda bu konuyla ilgili çok daha fazla haber duyacağız gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim