Anlık Bildirim

Elon Musk tahminlerini açıkladı: Satoshi Nakamoto kim?

Elon Musk bir açıklamasında, Bitcoin fikrini ortaya atan Satoshi Nakamoto kod isimli kişinin Nick Szabo olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu dile getirdi.   

Satoshi Nakamoto Tam Boyutta Gör

Yatırım dünyasını ve teknoloji dünyasını baştan aşağı değiştiren kripto para sektörünün doğması elbette Bitcoin ile oldu. 13 yıl önce manifestosunu yayınlayan Satoshi Nakamoto takma adlı geliştirici bir devrimin ateşini yaktı. Bugün halen Satoshi Nakamoto kim bilmiyoruz ancak tahminler var.

Elon Musk’tan Satoshi Nakamoto yorumu

Kripto para dünyasındaki manipülasyonları ve paylaşımlarıyla gündem olan ünlü iş adamı Elon Musk, verdiği röportajda Satoshi Nakamoto’nun kimliğine yönelik bazı tahminlerde bulundu.

Musk’a göre Bitcoin konseptinin arkasındaki isim konusunda gerek Bitcoin hakkındaki açıklamaları gerekse blok zincirinin tarihini iyi bilmesi nedeniyle Nick Szabo herkesten daha fazla ön plana çıkıyor.  

Szabo ismi aslında daha önce de gündeme gelmişti. Bitcoin manifestosunu inceleyen araştırmacılar Szabo’nun makaleleri ile dil açısından oldukça benzediğini ortaya koymuştu. Ayrıca Szabo’nun 1998 yılında ortaya attığı Bit Gold dijital para birimi fikri ve akıllı kontratlar konsepti de kripto para topluluğu tarafından delil olarak gösteriliyor. Ne var ki Szabo bu iddiayı hiçbir zaman kabul etmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim