Anlık Bildirim

Yerli helikopter T129 ATAK'ın ilk yurt dışı alıcısı belli oldu

TAI Genel Müdürü Temel Kotil, katıldığı bir programda yerli taarruz helikopteri T129 ATAK'ın önümüzdeki aylarda Pakistan'a satışının gerçekleştirileceğini açıkladı.
İstanbul Düşünce Vakfı'nın etkinliğinde konuşan TAI'nin yeni Genel Müdürü Temel Kotil, uzun zamandır kulislerde konuşulan Pakistan'a T129 ATAK helikopterinin satışını resmi olarak açıkladı.
Bir süredir T129 ATAK'ın ihracatıyla ilgili çalışmalar yürüten Türkiye, en son 1 adet T129 ATAK helikopterini testler için Pakistan'a göndermişti.
Zorlu testleri başarıyla geçen T129 ATAK, Pakistanlı yetkililerden tam not almıştı. TAI Genel Müdürü Temel Kotil ise bu satışın önümüzdeki aylarda gerçekleşeceğini müjdeledi.
Öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin taarruz helikopteri ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje kapsamında geliştirilen T129 ATAK helikopterinin ihracatının da gerçekleştirilmesi planlanıyordu.
Bir çok ülke ile gerçekleştirilen görüşmeler sonrası ilk alıcının Pakistan olacağı açıklandı. ATAK projesi kapsamında özellikle terörle mücadelede kullanılmak üzere 19 adet T129 ATAK helikopteri Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. TSK'nın ihtiyacı kapsamında seri üretim ise devam ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27662 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, pakistan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim