Anlık Bildirim

Signal, verdiği reklamlarla Facebook'u trolleyince apar topar engellendi

Kendisini en güvenilir mesajlaşma platformu olarak konumlandıran Signal, Facebook'un kullanıcı verilerini nasıl topladığını göstermek için reklam yayınladı ancak bu süreç uzun sürmedi.

Signal, verdiği reklamlarla Facebook'u trolleyince apar topar engellendi Tam Boyutta Gör

Güvenli mesajlaşma platformu olarak lanse edilen Signal, Instagram ve WhatsApp ile birlikte sosyal ağ Facebook tarafından toplanan verileri Instagram'da açık bir şekilde gösteren hedefli reklamlar oluşturdu.

Gerçek şu ki, Instagram ve Facebook aynı veri toplama ve tanıtım algoritmalarını kullanıyor ve ayrıca biriken verileri tek bir ortak havuzda topluyor. Dahası, bu havuzdaki bilgi miktarı oldukça geniş: yaş, ikamet yeri ve benzeri tamamen gizli olmayan bilgiler. Ancak ilginç bir şey daha var: algoritmalar yeni bir ev arayıp aramadığınızı, medeni durumunuzu ve hatta enerji içeceklerine olan ilginizi bile belirleyebiliyor.

Signal, verdiği reklamlarla Facebook'u trolleyince apar topar engellendi Tam Boyutta Gör

Facebook anında müdahale etti

İşte Signal'in tüm bu kişisel verileri hedefleyerek oluşturduğu Instagram reklamlarından bazı örnekler:

"Bu reklamı, K-pop seven bir kimya mühendisi olduğunuz için aldınız. Bu reklam, Berlin'de olduğunuzu görmek için konumunuzu kullandı. Yeni bir bebeğin var ve yeni taşındın. Son zamanlarda hamile kadın egzersizleri yapıyorsun."

"Bu reklamı, sanat tarihinde yüksek lisans yapmış bir pratisyen hekim olduğunuz için aldınız. Ayrıca boşanmışsınız. Bu reklam, Londra'da olduğunuzu görmek için konumunuzu kullandı. Çevrimiçi aktiviteniz, boks yapmaya başladığınızı ve muhtemelen oraya yeni motosikletinizle gittiğinizi gösteriyor."

Signal geliştiricilerine göre, bu olay sayesinde kullanıcılar hedefli reklamcılığın nasıl çalıştığını görebildiler. Ancak bu uzun sürmedi ve Facebook, Signal'in reklam hesabını engelledi. Facebook daha sonra yaptığı açıklamada, engelleme durumunun reklamlarla ilgili değil, ödemelerle igili olduğunu duyurmuş olsa da, bu açıklamanın ne kadar samimi olduğu tartışmaya açık.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11868 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, instagram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim