Anlık Bildirim

Disney'i hackleyen korsanlar ele geçirdikleri film için fidye istiyor

Disney'i hackleyen bilgisayar korsanları ele geçirdikleri vizyona girmemiş film için büyük miktarda fidye istiyor. Filmin ise Karayip Korsanları: Ölü Adamlar Masal Anlatamaz olduğu ileri sürüldü.
The Hollywood Reporter'ın yeni bir raporuna göre hacker'lar fidye için henüz vizyona girmemiş yeni bir Disney filmini ele geçirmiş durumdalar ancak Disney istedikleri parayı ödemeye yanaşmıyor. Disney CEO'su Bob Iger'ın ABC çalışanlarına Pazartesi günü durum hakkında bilgi verdiği ancak hangi filmin olduğunu söylemediği belirtiliyor.
Bilgisayar korsanları, Disney'in "büyük bir miktar" bitcoin ödemesini istiyor. Aksi taktirde filmi 20'şer dakikalık parçalar halinde yayınlayacaklar. Iger, Disney'in korsanlara para ödemeyeceğini ve konuyla ilgili federal dedektiflerle birlikte çalıştıklarını söyledi.
Pazartesi günü yayınlanan ikinci bir raporda, fidye istenen filmin Karayip Korsanları: Ölü Adamlar Masal Anlatamaz (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) olduğu öne sürüldü. Bilindiği üzere Disney filmi 26 Mayıs tarihinde gösterime sokmayı planlıyordu. Şirketin konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadığını da ekleyelim.
Geçen ayın sonlarında Netflix de benzer bir olayla karşılaşmıştı. Bilgisayar korsanları medya devinin sisteminden ele geçirdikleri Yeni Siyah Turuncu (Orange is the New Black) dizisi için fidye istemiş ve Netflix talep edilen ücreti ödemediği için henüz gösterime girmemiş 10 bölümü internete sızdırmışlardı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6414 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
film, Disney ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim