Anlık Bildirim

Sivas’ta bir göl sarıya döndü, balıklar telef oldu

Sivas’ın Ulaş isimli ilçesinde bulunan Ulaş Gölü’nde su seviyesinde yaşanan azalma sebebiyle suyun rengi sarıya döndü. Bunun sonucunda da onlarca balık kıyıya vurarak öldü.

Sivas’ın Ulaş isimli ilçesinde bulunan Ulaş Gölü’nde görenleri endişelendiren bir olay yaşandı. İlçede bulunan Ulaş Gölü’nün rengi sarıya döndü. Uzmanlar, bunun su seviyesinde yaşanan düşüş sebebiyle olduğunu belirtti.

Gölün rengi sarıya döndü Tam Boyutta Gör

Rengi turkuazdan sarıya dönen gölde bulunan onlarca balık telef oldu ve kıyıya vurdu. Gölde bulunan birçok göçmen kuş da bölgeyi terk etmeye başladı. Yetkililer gölün şu sıralarda kuraklıkla mücadele ettiğinin altını çizdi.

Balıklar kıyıya vurdu Tam Boyutta Gör

Açıklamalara göre kentteki yağış sorunu ve bilinçsiz su tüketimi göldeki su seviyesinde ciddi derecede bir azalmaya yol açtı. Suda azalan oksijen seviyesi sudaki yaşamı etkiledi ve birçok balığın ölümüne yol açtı. Bu durum çevrede bulunan insanların endişelenmesine sebep oldu.

“Yosunlar oksijeni tüketiyor”

Su ürünleri Sivas Başkanı Orhan Çakırer de bu durumla ilgili şunları söyledi: “Gölde birçok balık ve hayvan türü yaşıyor. 2 ay önce başlayan kuraklık gölde su çekilmesine yol açtı. Çeşitli göçmen kuşlar da gölü terk etmeye başladı. Bunun yanı sıra ölümlerde de artış görüldü.”

Orhan Çakırer Tam Boyutta Gör

Çakırer’e göre suyun renginin değişmesinin sebebi, azalan oksijen seviyesi ve yeni yosunların oluşması. Yosunlar oksijeni tüketiyor ve balıkların ölmesine sebebiyet veriyor. Başkan gölün önceden masmavi olduğunu ancak şu an kirli bir renge sahip olduğunu da vurguladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9652 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sivas, kuraklık ve
3 etiket daha göl balık Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim