Anlık Bildirim

Skoda, ilk elektrikli SUV modelinin ismini açıkladı

Ürün gamındaki SUV modellere "Q" ile biten isimler veren Skoda yine şaşırtmadı. Markanın ilk elektrikli SUV modelinin ismi "Skoda Enyaq" olarak açıklandı. Peki "Enyaq" ne anlama geliyor? İşte detaylar

Skoda, ilk elektrikli SUV modelinin ismini açıkladı Tam Boyutta Gör

Skoda’nın SUV atağı hız kesmeden devam ediyor. Çekyalı üretici bu kez tamamen elektrikli bir modelin duyurusunu yaptı. Skoda Enyaq adını taşıyacağı açıklanan yeni elektrikli SUV, 2020 yılı bitmeden karşımıza çıkmış olacak.

Enyaq elektrikli SUV, Volkswagen Grubu’nun elektrikli araçlar için geliştirdiği MEB platformu üzerine inşa edilen ilk Skoda modeli olacak. Aracın ismi, İrlandaca “hayatın kaynağı” manasına gelen “Enya” isminden türetilmiş. Sondaki “Q” harfi ise markanın diğer SUV modelleri olan Kamiq, Karoq ve Kodiaq’la uyumlu olması için eklenmiş.

Skoda Enyaq’ın tasarımı ve teknik detaylarıyla ilgili henüz bir bilgi yok. Fakat tasarım olarak geçtiğimiz yıl tanıtılan Vision iV konseptinden esintiler taşıması bekleniyor. Söz konusu konseptin tasarımını aşağıdaki galeride görebilirsiniz. Altyapı tarafında ise yüksek ihtimalle Volkswagen ID.4 modelini temel alacak. Dolayısıyla toplamda 302 beygir güç üreten iki elektrik motoruna, üç farklı lityum iyon batarya seçeneğine ve 500 km’ye kadar sürüş menziline sahip olmasını bekleyebiliriz.

Elektrikli araç teknolojilerinin de dahil olduğu yeni teknolojilere 2 milyar euro yatırım yapmaya hazırlanan Skoda, 2022 yılının sonuna kadar en az 10 tane elektrikli araç piyasaya sürecek. Çekyalı üretici, 2025 yılına gelindiğinde tamamen elektrikli ve plug-in hybrid modellerin toplam satışlarda yüzde 25 paya sahip olmasını hedefliyor.

Skoda Enyaq, şirketin Skoda Citigo iV’den sonraki ikinci tamamen elektrikli aracı olacak. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15927 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, skoda elektrikli suv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim