Anlık Bildirim

Smart #1 elektrikli crossover tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Minik araçlarıyla tanıdığımız Smart'ın kapsamlı yenilenme sürecindeki ilk adım olan Smart #1, kompakt boyutlara ve akıcı tasarıma sahip bir elektrikli crossover olarak karşımızda.

Smart #1 elektrikli SUV tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Mercedes ve Geely ortaklığında yoluna devam eden Smart, kendine yeni bir rota çizerek SUV/CUV trendini ucundan yakaladı. Minik araçlarıyla tanıdığımız marka, bu kez elektrikli crossover modeli Smart #1 ile karşımızda.

Smart #1, özellikleriyle neler sunuyor?

Smart #1, tasarım olarak geçtiğimiz yıl gösterilen Smart Concept #1'a oldukça benziyor. Boydan boya uzanan ön-arka aydınlatmaları, çerçevesiz camları, gizli kapı kolları ve panoramik cam tavanıyla dikkat çeken modelin uzunluğu 4.27 metre, genişliği 1.82 metre, yüksekliği 1.64 metre, aks mesafesi ise 2.75 metre olarak açıklandı. Elektrikli modelin ağırlığı ise 1.820 kilogram.

Geely'nin SEA isimli elektrikli araç mimarisini kullanan Smart #1'ın kalbinde 200 kW (268 hp) güç ve 343 Nm tork üreten bir elektrik motoru bulunuyor. Söz konusu motor, arka tekerleklere güç veriyor. Kompakt modelin 0-100 km/s değeri henüz belli değil ancak azami hızı 180 km/s olarak açıklandı.

Smart #1 elektrikli SUV tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Smart #1'daki motora 66 kWsa'lik batarya enerji veriyor. Bu da elektrikli crossover'a tam dolu halde 440 km'ye kadar menzil sağlıyor. İlerleyen süreçte daha erişilebilir, daha küçük bataryalı seçeneklerin de geleceği paylaşıldı. Şarj konusuna gelecek olursak, 150 kW hızlı şarj desteği ile 30 dakikada yüzde 10-80 arası dolum sağlanabiliyor. 22 kW AC şarj ile aynı işlem yaklaşık 3 saat sürüyor.

Kompakt modelde 12.8 inç dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilen multimedya sistemi bulunuyor. Söz konusu sistem, OTA güncelleme desteği, 3D kullanıcı arayüzü ve sesli komut gibi özelliklere sahip. Sürücünün önünde ise 9.2 inç full HD dijital gösterge paneli ve 10 inç head-up display mevcut. 411 litre bagaj hacmi sunan Smart #1'ın ön bölümünde de 15 litrelik depolama alanı bulunuyor.

Gelişmiş Sürücü Yardımcı Sistem paketi kapsamında seviye 2 otonom sürüş yeteneğine de sahip olan araçta dur&kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, şeritte kalma yardımcısı, kör nokta uyarısı, otoyol ve trafik sıkışıklığı yardımcısı, otomatik park, adaptif uzun farlar ve 7 hava yastığı bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17432 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
smart, elektrikli araçlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim