Anlık Bildirim

Snapdragon 8cx Gen 3 yongalı ilk dizüstü yolda

Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti yakın zamanda piyasaya çıkmaya hazırlanıyor ve son uyumluluk testleri yapılmaya başladı. Testler oldukça umut verici görünüyor.  

Snapdragon 8cx Gen 3 Tam Boyutta Gör

Qualcomm’un ultra hafif dizüstü modelleri için hazırladığı 5nm Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti henüz pazarda kendisine yer bulamadı ancak yakın dönemde sahneye çıkmak üzere.

Snapdragon 8cx Gen 3 neler sunuyor?

5nm sürecinde tasarlanan yonga seti 4 adet Cortex-X1 ve 4 adet Cortex-A78 çekirdeği ile önemli bir performans sıçraması gerçekleştiriyor. Enerji verimliliği ve bağlantı teknolojileri ile dizüstündeki en güçlü Qualcomm ürünü oluyor.

Geekbench üzerinde Microsoft Surface olduğu tahmin edilen bir test dizüstüsü ortaya çıktı. Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti barındıran dizüstü muhtemelen satışa çıkmadan önceki son hazırlıklarını yapıyor.

Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti çok çekirdek skorlarında pek çok 25W Intel ve AMD sistemlerden önde gibi görünüyor. Bununla birlikte tek çekirdek skorları oldukça düşük.

Qualcomm uzun süredir dizüstü pazarında olsa da Android tarafındaki kadar başarılı olamadı ve optimizasyon tarafını bir türlü halledemedi. Böyle olunca piyasada çok az firma Qualcomm’u tercih etti. Apple ise M1 ile çok kısa sürede yol katetti ve yazılım tarafında sıkıntılar olsa da kendi ekosistemi olduğu için büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Snapdragon 8cx Gen 3

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim