Anlık Bildirim

Son üç yılda Avustralya’daki koaların üçte biri yok oldu

Yayınlanan yeni rakamlara göre son üç yılda, Avustralya’da bulunan koala nüfusunun üçte biri yok oldu. Bunun sebebi olarak da kuraklıklar, orman yangınları ve sıcak hava dalgaları gösterildi.

Yakın zamanda yayınlanan rakamlara göre Avustralya, son üç yılda koala nüfusunun yaklaşık üçte birini kaybetti. Avustralya Koala Vakfı bu yok oluşun sebebi olarak orman yangınlarını, kuraklıkları ve sıcak hava dalgalarını gösterdi.

Koala Tam Boyutta Gör

Vakfın açıklamalarına göre 2018 yılında ülkede 80.000 koala bulunuyordu. Bu sayı 2021 yılında yaklaşık olarak %30 düşerek 58.000’e geriledi.

Koala nüfusundaki en büyük kayıp 2019’un sonlarında ve 2020’nin başlarında Yeni Güney Galler eyaletinde yaşandı. Burada yaşanan orman yangınlarında bölgedeki koala nüfusunun %40’ı yok oldu.

Vakıf, son üç yılda bütün eyaletlerdeki koala sayısında düşüş yaşandığını açıkladı. Yetkililer bu sayıların “rahatsız edici” olduğunu ifade etti.

Kâr amacı gütmeyen vakfın başkanı Deborah Tabart da şunları söyledi: “2019 ve 2020’deki orman yangınları tabii ki de bu sonuca katkıda bulundu; ancak koala nüfusundaki düşüşün tek sebebi bu değil. Kuraklık, sıcak hava dalgaları, içilebilir su sıkıntısı popülasyonlarda ciddi bir düşüşe neden oldu.”

Koala Tam Boyutta Gör

“İnsanların da etkisi çok büyük”

Kuraklık ve yangınların etkisinin yanı sıra insanlar tarafından yapılan aktiviteler sonucunda hayvanların doğal yaşam alanları yok edildi. Tabart bununla ilgili, “Herkesin artık anladığını düşünüyorum. Değişmemiz gerekiyor. Buldozerler çalışmaya devam ederse koalaların sonu korkunç olabilir.”

Bu sonuçların ardından yetkililer ülkede bir koala koruma yasası çıkarılması gerektiğini vurguladılar. Bu yılın başlarında da Avustralya hükümeti koalaları nesli tükenmekte olan hayvanlar listesine almayı düşündüğünü belirten açıklamalar yapmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim