Anlık Bildirim

Güney Afrika’da arılar, nesli tükenmekte olan 63 pengueni öldürdü

Güney Afrika Kıyı Kuşlarını Koruma Vakfı tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre bir arı sürüsü, Cape Town dışındaki bir plajda 63 tane Afrika penguenini öldürdü.

Pazar günü Güney Afrika Kıyı Kuşlarını Koruma Vakfı’nın yaptığı bir açıklamada, Cape Town dışında bulunan plajların birinde bir arı sürüsünün, nesli tükenmekte olan 63 Afrika penguenini (gözlüklü penguen) öldürdüğü belirtildi.

Afrika penguenleri Tam Boyutta Gör

Vakıftaki veterinerlerden biri olan David Roberts yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Uyguladığımız testler sonucunda penguenlerin gözlerinin çevresinde arı sokmasına dair kanıtlar bulduk. Bu oldukça ender bir olay, bu tarz bir şeyin sık sık olmasını beklemiyoruz. Ayrıca bölgede ölü arılarla da karşılaştık.”

Ek olarak Roberts, nesli tükenmekte olan bu penguenlerin koruma altında olduğunu, bu şekilde ölmemelerinin gerektiğini, bu durumun onları çok üzdüğünü sözlerine ekledi.

Penguenler, milli park olan bir bölgede bulunuyordu. Bu bölgenin de Cape bal arılarının ekosisteminin bir parçası olduğu belirtildi.

Cape bal arısı Tam Boyutta Gör

“Arı sokması dışında fiziksel yaralanmaya rastlanmadı”

Güney Afrika Ulusal Parkları da kuşların ve yapılacak testler için gereken numunelerin vakfa gönderildiğini belirtti. Parklar tarafından yapılan bir açıklamada da kuşlarda arı sokması dışında hiçbir fiziksel yaralanmanın bulunmadığı, tüm penguenlerde birden fazla arı sokması tespit edildiği vurgulandı.

Güney Afrika kıyılarında ve adalarında bulunan Afrika penguenleri, Uluslarası Doğayı Koruma Birliği’nin kırmızı listesinde yer alıyor. Bu da onların yüksek bir yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim