Anlık Bildirim

Sony'den sevindiren haber: PlayStation 5, pandemiden etkilenmeyecek

Sony, PlayStation 5'in çıkış tarihinin pandemiden etkilenmeyeceğini açıkladı. Konsol bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek.

Sony'den sevindiren haber: PlayStation 5, pandemiden etkilenmeyecek Tam Boyutta Gör

Sony'nin heyecanla beklenen yeni nesil konsolu PlayStation 5, koronavirüs salgınından etkilenmeyecek. Bugün Bloomberg'e bazı açıklamalar yapan bir Sony yetkilisi, konsolun planlandığı gibi bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesini beklediklerini söyledi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bildiğiniz gibi Çin'de üretim yapan fabrikaların önemli bir çoğunluğu geçici olarak kapatılmıştı. Ancak salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte fabrikalar artık yavaş yavaş tekrar açılıyor. Sony'nin Çin'deki tüm fabrikaları şu anda üretim yapmaya başlamış durumda.

Sony, Çin haricinde ayrıca Malezya ve Birleşik Krallık'ta da PlayStation üretimi gerçekleştiriyor. Malezya'da iki üretim tesisi 18 Mart'tan bu yana kapalı durumda; buraların Nisan ortası gibi açılabileceği söyleniyor. Birleşik Krallık'ta yer alan tesisin ise bir süre daha kapalı kalacağını tahmin edebiliriz.

Sony geçtiğimiz hafta PlayStation 5'in teknik detaylarını resmen açıklamıştı. Mike Cerny'nin düzenlediği konferansta konsolun 5,5 GB/s hızında çalışan SSD'sine çokça vurgu yapıldığını gördük. Sony bu SSD'nin oyun tasarımını kökünden değiştireceğini söylüyor. 

Diğer taraftan GPU kısmında ise 10,28 TFLOPs seviyesinde performans sunan RDNA 2 mimarisinde bir kart yer alıyor. Xbox Series X'in 12 TFLOPs'luk kartıyla karşılaştırdığımızda biraz hayal kırıklığı olduğu söylenebilir. 

PlayStation 5'in tasarımının ise önümüzdeki aylarda ortaya çıkarılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7228 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5, PS 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim