Anlık Bildirim

Sony'den Microsoft'a karşı hamle: Sony, Destiny geliştiricisi Bungie'yi satın alıyor

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın aldığı devasa hamlenin ardından Sony de Destiny geliştiricisi Bungie'yi satın aldığını açıkladı. Satın alım için ödenen için ücret 3.6 milyar dolar.

Sony, Destiny geliştiricisi Bungie'yi satın alıyor Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alarak büyük bir hamle yaptı. Bu hamleyle büyük bir ses getirdi. Bu hamlenin ardından da gözler Sony'e dönmüştü ve geçtiğimiz saatlerde Sony'den beklenen o hamle geldi diyebiliriz.

Sony, Bungie'yi Satın Alıyor

Geçtiğimiz saatlerde çıkan haberlere göre Sony, daha öncesinde Destiny'i ve Xbox'ın popüler serisi Halo'nun geliştiricisi olan Bungie'yi satın aldığını açıkladı. Sony'nin satın alım için ödeyeceği ücret ise 3.6 milyar dolar. Açıklamalara göre Bungie, PlayStation'ın bağımsız bir yan kuruluşu olacak.

İlk açıklamalara göre Bungie şu anda Destiny 2'nin yeni içeriği ve yepyeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Destiny 2, multi platform bir oyun olmaya devam edecek ve Bungie'nin bundan sonraki süreçte oyunları da PlayStation'a özel olmayacak.

Aslında her ne kadar bunun Microsoft'un hamlesine bir yanıt olduğunu söylesek de açıklamalara göre Sony, yaklaşık 6 aydır bu anlaşma için uğraşıyor. Ayrıca PlayStation patronu Jim Ryan, daha fazla satın alım için hazır olmamız gerektiğini de söyledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4110 kez okundu.
15 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PlayStation, bungie ve
3 etiket daha sony destiny Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim