Anlık Bildirim

Çin’de yasaklanan sosyal ağlara Pinterest de eklendi

Facebook, Google+ ve Twitter gibi sosyal ağların kullanımını yasaklayan Çin, yasaklananlar listesine son olarak görsel paylaşım platformu olan Pinterest’i ekledi.

Çin’de yasaklanan sosyal ağlara Pinterest de eklendi Tam Boyutta Gör
 

Çin’de uzun yıllardır kullanılan ve dünyanın en büyük internet sansür ve izleme sistemi olan Büyük Güvenlik Duvarı(The Great Firewall) isimli sistem, internet kullanıcılarının Facebook, Google+ ve Twitter gibi sosyal ağlara girmesine yıllardır olanak tanımıyordu. Son iki yıldır VPN kullanımının da, hükümet tarafından izin verilen bazı uygulamalar hariç, yasaklandığı ülkede görsel paylaşım platformu Pinterets de yasaktan nasibini aldı.

Çinli medya organlarının haberlerine göre kullanıcılar 7 gündür Pinterest’e erişim sağlayamıyor. Her ne kadar sansür sistemi zaman zaman hatalar vererek yasaklı olmayan sitelere de erişimi kapatıyor olsa da hem üzerinden uzun bir süre geçmiş olması hem de ülkenin en büyük yasama ve danışma organları olan Ulusal Halk Kongresi ve Çin Halkının Siyasi Danışma Konferansı arasında yapılacak olan toplantı öncesinde bu olayın yaşanmış olması, bizzat Çin hükümetinin bu yönde karar aldığı düşüncesini akıllara getiriyor.

Facebook ve Google’ın uzun bir süredir Çin hükümetiyle irtibat halinde olup ülkede tekrar faaliyet göstermenin pazarlığını yapıyorken yaşanan bu durum Çin’in sosyal ağlar ve sansür konusunda hala çok sıkı düzenlemelere sahip olduğunu gösteriyor. Pinterets ise henüz konu hakkında bir açıklama yapmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5316 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pinterest, çin ve
2 etiket daha sansür Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim