Anlık Bildirim

Instagram "canlı yayın" özelliğiyle resmen Periscope'a rakip oldu

Her güncellemesiyle yetenekleri artan Instagram'a canlı yayın ve özel mesaj üzerinden hikaye paylaşma yenilikleri geldi. Böylelikle artık uygulama üzerinden istediğiniz an canlı yayın yapabileceksiniz
Son dönemde Snapchat’in bazı özelliklerini kopyaladığı gerekçesiyle eleştirilen Instagram, görünüşe bakılırsa tüm tepkilere kulaklarını tıkamış durumda. Resmi blog’tan yayınlanan açıklamaya göre iki farklı yeniliğe daha kavuşan sosyal ağ, böylelikle kullanıcı etkileşimi arttırmayı hedefliyor.
Açıklamaya göre Instagram’ın ilk yeniliği hikayelerin özelleştirilmesi oldu. Düzenlemeyle birlikte artık aynı özel mesajlarda (DM) olduğu gibi sadece istediğiniz kişiye ya da gruba hikaye gönderebilmeniz mümkün. Bunun için ekranın sağ üst köşesindeki oka tıkladıktan sonra kamera simgesi üzerinden paylaşım yapmanız yeterli. Üstelik eğer hikaye gönderdiğiniz kişi ekran görüntüsü alırsa durumdan haberdar oluyorsunuz.

Instagram, Snapchat'in ardından Periscope'a rakip oldu 

Sosyal ağın ikinci yeniliği ise canlı yayınlar. Kullanıcılar artık hikayeler ekranında yer alan "Live" sekmesine tıklayarak anında canlı yayın başlatabilecekler. İzleyiciler aynı Periscope’ta olduğu gibi yorum yazabilecek ve kalp gönderebilecekler. Diğer taraftan beğendiğiniz bir mesajı ekrana sabitleyebiliyor ya da yayını yorumlara tamamen kapatabiliyorsunuz. En popüler canlı yayınlara da ana ekrandaki "Top Live" butonuyla ulaşılabiliyor.
Hikayeler'i günlük 100 milyon, özel mesajlar bölümünü ise 300 milyondan fazla kişinin kullandığı düşünüldüğünde Instagram’ın trafiği şüphesiz katbekat artacak. Snapchat'in ardından Periscope’u hedef alan Mark Zuckerberg, mevcut kitleyi en iyi şekilde değerlendirerek rekabete ortak olmak istiyor. Kademeli olarak hayata geçirilen yeniliklerin kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3181 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
snapchat, instagram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim