Anlık Bildirim

Sosyal medyada dezenformasyona hapis cezası gelebilir

Türkiye'de sosyal medyaya yönelik yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Yeni düzenlemeyle tıpkı Almanya'da olduğu gibi sosyal medya üzerinden dezenformasyona hapis cezası gelebilir.

Sosyal medyada yalan bilgi paylaşımına hapis cezası gelebilir Tam Boyutta Gör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Kıbrıs’ta yaptığı açıklamada sosyal medya için kullandığı ifadelerin ardından gözler AK Parti’nin üzerinde çalıştığı yeni sosyal medya düzenlemesine çevrildi. Ekim ayında TBMM’ye sunulması planlanan düzenlemenin detayları ortaya çıktı.

Sosyal medya platformlarına yönelik bugüne kadarki en kapsamlı düzenleme 31 Temmuz 2020’de yürürlüğe girmişti. Bu düzenlemeyle birlikte Twitter, Instagram, YouTube gibi platformların Türkiye’ye temsilci ataması ve Türkiye’den gelen içerik kaldırma taleplerine hızlıca yanıt vermesi gerekiyor. Tüm platformların temsilci atadı.

AK Parti, geçen sene yayınlanan düzenlemenin üzerinden daha 1 sene geçmeden yeni bir düzenleme üzerinde çalışmaya başladı. Yeni düzenlemeyle birlikte sosyal medyada yalan bilgi paylaşanlara hapis cezası getirilmesi amaçlanıyor. Sahte hesaplarla paylaşım yapanların kimliğinin tespit edilmesi ve cezalandırılması hedefleniyor.

AK Parti Afyon Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya, Almanya’daki yasaya göre sosyal medyada dezenformasyon yapan kullanıcıya 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilebildiğini belirterek, “Türkiye’nin de bu cezaları mutlaka getirmesi gerekiyor.” dedi. Hapis cezası gibi ağır cezaların yanı sıra dezenformasyon yapan kullanıcının bir süre sosyal medya kullanmasının yasaklanması ve maddi tazminat cezası gibi cezaların uygulanabileceğini ifade etti. “Özellikle kişilerin kim olduğunu bilmeli, provokasyon yapması, maskeli suç işlemesine engel olmalıyız.” dedi.

Ekim ayında Meclis’e sunulması planlanan düzenlemeye ek olarak yeni anayasada sosyal medya ve internette dezenformasyonun önlenmesi için bazı maddelerin eklenmesi planlanıyor. Bu maddelerin içeriği hakkında henüz bilgi yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6136 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, sosyal medya yasası ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim