Anlık Bildirim

Spotify’ın Neil Young ile imtihanı

Aşılar ile ilgili yanlış bilgilendirmelere yer veren yayıncı Joe Rogan ile ilişkisini bitirmesini isteyen ünlü sanatçı Neil Young, Spotify’dan albümlerini kaldırmasını talep etti. 

Spotify Tam Boyutta Gör

Pandemi dönemi ile birlikte global toplumda aşıyı savunanlar ve aşı karşıtları olmak üzere keskin bir görüş ayrılığı oluştu. Sosyal medya ve genelde toplumun büyük kısmı aşı karşıtlığını bilgi kirliliği olarak kabul ediyor. Buna yönelik görüş ifade eden hesaplar kapatılıyor veya mesajlar siliniyor. Spotify da önemli bir görüş ayrılığı ile karşı karşıya kaldı. 

Neil Young’dan Spotify’a ultimatom 

Spotify ve Joe Rogan arasında yapılan özel bir podcast anlaşması müzik dünyasında tartışma konusu oldu. Rogan’ın geçtiğimiz haftalarda COVID aşıları konusunda yaptığı bir programa çağırdığı uzman isim karşıt görüşler bildirince kıyamet koptu.  

Önce 270 bilim insanı bir mektup yayınlayarak Spotify’ın etkili bir dezanformasyon önleme aracı geliştirmesini istedi. Bu hafta ise ünlü sanatçı Neil Young rest çekerek tüm parçalarının Spotify üzerinden kaldırılmasını istedi.  

Young aslında Rogan’ın olduğu yerde kesinlikle olmayacağını belirtti ve dolaylı olarak Spotify’ın bir karar vermesini istedi. Spotify ise popüler podcast yayıncısı Rogan’ı tercih etti ve Young’ın kararına saygı duyduğunu ifade etti. Yani Young’a yol vermiş oldu. İşin kötü tarafı Rogan genellikle aslı astarı olmayan iddialara yer verdiği için sıkça eleştiriliyor ve Spotify için sonraki dönemde daha da sıkıntılı bir süreç başlayabilir.  
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim