Anlık Bildirim

Spotify ve Apple Music tehlikede: NFT tabanlı müzik sektörü geliyor

Audius ve Royal gibi NFT tabanlı müzik platformları sanatçılardan büyük destek görüyor. Yakın gelecekte Spotify ve Apple Music gibi hizmetlere önemli bir rakip haline gelebilir. 

NFT Tam Boyutta Gör

Kripto para dünyasında NFT fırtınası tüm hızıyla devam ederken film ve müzik sektörü gibi alanlar da bunan en iyi şekilde faydalanmak istiyor. Irishman yapımcısının projeleri NFT ile fonlama planının ardından müzik sektörü ile ilgili de dikkat çekici bir analiz geldi. 

NFT tabanlı müzik sektörü

Her sektörde olduğu gibi müzik sektöründe de blok zinciri teknolojilerine bir ilgi başlamıştı. Katy Perry tarafından desteklenen Audius platformu TikTok gibi önemli anlaşmalara imza atarak dikkat çekti. NFT tabanlı müzik mağazası Royal ise 55 milyon dolar yatırım aldı. 

Spotify ve Apple Music gibi platformların elde edilen gelirden kesintiler yapması ve sanatçıların hak ettiğinden daha az telif hakkı ödemesi uzun süredir tartışma konusu. Blok zinciri teknolojileri işte bu aracıları yok ederek sanatçıların hak ettiği gelir elde etmesini amaçlıyor. 

Saxo Bank yaptığı bir analizde 2022 yılının Spotify ve Apple Music gibi platformlar için zor geçeceğini belirtti. Sanatçıların NFT satışı gibi trendlere daha fazla ilgi göstereceğini düşünen platform, aracısız kullanıcıya ulaşan müzikler ile de blok zinciri teknolojilerinin daha fazla tercih edileceğini vurguluyor. 

Elbette bunun olabilmesi için kullanıcı alışkanlıklarının değişmesi gerekiyor. Geleneksel müzik içeriği dünyasının 500 milyondan fazla kullanıcısı mevcut ve bunların ne kadarı blok zinciri teknolojilerine geçiş yapacak çok önemli. Bu noktada fiyat belirlenmesi ve maliyetlerin yönetilmesi de çok önemli. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim