Anlık Bildirim

Valve açıkladı: Steam Deck'e Windows yüklenebilecek

Valve'ın taşınabilir en konsolu Steam Deck, dün akşam saatlerinde tanıtılmıştı. Yeni gelen açıklamalar cihazın herhangi bir kilit bulundurmadığı yönünde ve kullanıcıları özgür bırakıyor.

Steam Deck'e Windows yüklenebilecek Tam Boyutta Gör

Steam Deck, 7inç boyutunda ve AAA oyunları oynatma gücüne sahip bir el konsolu olarak, dün akşam saatlerinde Valve tarafından tanıtılmıştı. Yeni taşınabilir konsol, Pc de bulunan Steam arayüzüne sahip ve özel bir Linux işletim sistemi olan SteamOs ile birlikte gelecek ancak, Steam’deki tüm oyunların sadece %15’inden daha az bir rakamı, Linux ve SteamOs tarafından destekleniyor. 

Herhangi bir kısıtlama bulunmuyor

Valve, Steam Deck’in bir bilgisayar olduğunu ve üçüncü taraf uygulamaların ve işletim sistemlerinin kurulabileceğini söylüyor. Steam Deck’e Windows kurulabilmesi, kullanıcıların Steam’de bulunan tüm oyunlara ve Microsoft’un Game Pass sistemine ulaşmasını sağlarken, taşınabilir bir Xbox deneyimini sunabilir.

Tüm oyun kütüphaneleri tek taşınabilir cihazda

Game Pass Ultimate'in bulut özelliği sayesinde kullanıcılar yüzlerce oyuna Android veya iOS cihazları ile ulaşabiliyordu. Steam Deck, herhangi bir WiFi veya veri dolaşımı olmadan Game Pass uygulaması ve Steam sayesinde oldukça büyük bir oyun kütüphanesine sahip olabilir.

Steam Deck, özel bir AMD GPU ve 8 RDNA 2 CU içeriyor ve 1.6 TFLOPS’a kadar güç sağlayabilecek. Nintendo Switch’in 1 TFLOPS ve PS4’ün 1.84 TFLOPS gücünde olduğunu düşünürsek Steamdeck, PC oyunları için yeterli olacak gibi duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim