Anlık Bildirim

İtalya, Stellantis'in batarya fabrikası için 1 milyar euro yatırıma hazır

Halihazırda Avrupa'da iki batarya fabrikası bulunan Stellantis, yenileri için lokasyon arayışında. Şu anda en güçlü aday olarak öne çıkan İtalya'nın büyük bir teşvik hazırlığında olduğu söyleniyor.

Stellantis'in batarya tesisi için İtalya'dan milyar euroluk hamle Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyasında elektriklenme sürecinin hız kazanması, üreticiler için yeni yatırımları da beraberinde getiriyor. Bu kapsamda firmalar son dönemde özellikle batarya tesislerine önem vermeye başladı.

PSA ve Fiat Chrysler ortaklığından doğan ve bu yılın başında resmiyet kazanan Stellantis de Avrupa'da ve Kuzey Amerika'da yeni batarya fabrikaları kurma arayışında. Avrupa'daki lokasyon için şu sıralar İtalya'nın adı geçiyor. Zira gelen bilgilere göre hükümet, batarya tesisinin kendi sınırları içerisine yapılması için yatırım yapmaya hazır.

Reuters'ın projeye yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre İtalya, Stellantis ile birlikte batarya fabrikası kurmak için 1 milyar euro yatırım yapmaya hazır. Hatta hükümetin nisan ayında AB'ye gönderdiği bir plana göre şimdiden 600 milyon euro kamu fonu ayrıldığı ifade ediliyor. Ancak İtalya'nın planları bununla da sınırlı değil. Kaynaklar, İtalya'nın Stellantis'in büyük bir hissesine sahip olduğu bir kamu-özel ortaklığı kurmayı planladığını da belirtmiş.

Gelen bilgiye göre Stellantis'in üst düzey yöneticileri ve İtalya Ekolojik Dönüşüm Bakanı son aylarda beş farklı toplantı yaptı. Bu toplantıda PSA'nın kurduğu Automotive Cells Company (ACC) isimli batarya şirketinin de bulunduğu ifade ediliyor.

Stellantis dünyanın dördüncü büyük otomotiv üreticisi konumunda, haliyle yatırım konusunda peşinde olan ülkelerin sayısı da hayli fazla. Öyle ki bakanlıktaki kaynaklar yatırım konusuyla ilgili Reuters'a "Çok fazla rekabet var. Bu yüzden çok güvenilir bir ekip ve güçlü bir strateji sunmak zorundayız" açıklamasında bulunmuş. Stellantis'in halihazırda Almanya ve Fransa'da birer batarya fabrikası bulunuyor ve İspanya gibi diğer AB ülkeleri de üreticinin peşinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim