Anlık Bildirim

Subaru, elektrikli C-SUV modeline vereceği ismi açıkladı

İlk küresel elektrikli otomobilini Toyota iş birliğiyle geliştiren Subaru, SUV modelin tasarımıyla ilgili ipucu görselleri paylaşmanın yanı sıra isminin de Solterra olacağını açıkladı.

2022 subaru solterra elektrikli suv Tam Boyutta Gör

Subaru ve Toyota'nın elektrikli araçlar konusunda birlikte çalıştığını daha önce siz değerli okurlarımıza duyurmuştuk. İki şirket, teknik olarak ikiz sayılabilecek elektrikli C-SUV modeller üzerinde çalışıyor.

Toyota, kısa süre önce tanıttığı yeni bZ4X konseptiyle kendi modelinin ön gösterimini yapmıştı. Gözlerin çevrildiği Subaru da şimdi Solterra adını verdiği modelin ipucu görseliyle karşımızda. Daha önce Evoltis olarak bilinen 2022 Subaru Solterra, şirketin küresel elektrikli araç pazarındaki ilk temsilcisi olacak.

Elektrikli kompakt SUV'un ismi sırasıyla güneş ve dünya anlamına gelen Latince kökenli sol ve terra kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Bu ismin şirketin "geleneksel Subaru SUV’un her yere gidebilme kabiliyetini tamamen elektrikli bir araçta da sunma taahhüdünü" temsil ettiği için tercih edildiği belirtiliyor.

Önümüzdeki yıl satışa sunulacak

2022 Subaru Solterra'nın ipucu görseline baktığımızda kompakt ölçülere sahip olduğunu anlayabiliyoruz. Kaslı bir görünüm sunan ön kaput, ince LED farlar, tampon kenarlarındaki dikey hava kanalları ve geriye doğru hafifçe alçalan çatı hattı dikkatimizi çeken detaylardan. Solterra'nın yerden yüksekliği ve ön bölümdeki koruma plakası da Subaru'nun arazi sürüşü konusunda ciddi olduğunun göstergelerinden.

Toyota ile birlikte geliştirilen e-Subaru Global (Toyota tarafında e-TNGA) platformu üzerine inşa edilen modelin teknik özellikleri henüz belli değil. Fakat dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip olacağını biliyoruz. Bu da ön ve arka akslarda birer elektrik motorunun kullanılacağı anlamına geliyor.

2022 Subaru Solterra'nın önümüzdeki yılın ortalarında Avrupa, ABD, Kanada, Japonya ve Çin'de satışa sunulacak. Resmi tanıtımın ise önümüzdeki aylarda yapılmasını bekliyoruz.

Toyota bZ4X konseptine ait fotoğraf galerisi:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8787 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, 2022 subaru solterra ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim