Anlık Bildirim

Taksilere puan sistemi geliyor

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, müşterilerin kullandıkları taksinin şoförünü nezaket ve güvenlik gibi konularda puanlayabilecekleri bir uygulama üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Taksilere puan sistemi geliyor Tam Boyutta Gör

Salgın nedeniyle iş kaybının yüzde 60 seviyesine dayandığı taksicilik sektörü için önemli bir uygulamanın yolda olduğu açıklandı. Müşteriler, kullandıkları taksinin şoförünü puanlayabilecek.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, sektörün daha da keyifli hale gelmesi için yeni bir mobil uygulama üzerinde çalıştıklarını belirtti. Aksu, konuyla ilgili açıklamasında "Ödüllendirme sistemini getirerek müşterilerimize daha da kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmamız bittiğinde müjdeyi vermiş olacağız. Sektörde iyi örnekleri çoğaltarak müşterilerimizi daha memnun ve mutlu etmek istiyoruz" ifadesine yer verdi.

Buna göre müşteriler, kullandıkları taksinin şoförüne mobil uygulama üzerinden trafik kurallarına uyma, nezaket, yolcu ve yol güvenliği gibi birçok konuda puan verebilecek. Bu puan, sistem üzerinden görülebilecek ve müşteriler yüksek puan almış şoförleri tercih edebilecek. Böylece notunu yükseltmek isteyen şoförler arasında rekabet başlayacağı düşünülüyor.

"ÖTV teşviki gelirse 270 milyon liralık araç alımı yaparız"

Eylül gibi pandeminin etkisinin daha da azalacağını öngördüklerini belirten Aksu "Bu süreçte Özel Tüketim Vergisi teşviki sektörümüz için tekrar gelirse 270 milyon liralık araç alımı yapıp araç parkını yenileyerek sezonu açmak istiyoruz. ÖTV teşviki ile sektör her sene üç bin araç yenilenir. Doğrudan 250 bin kişi buradan ekmek yiyor. Her gün 800 bin taşıma yapıyoruz. Bu gerçekler ışığında araçlarımızı da yenileyerek müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermek istiyoruz" dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3428 kez okundu.
30 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
taksi, sarı taksi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim