Anlık Bildirim

Tarım ve Orman Bakanlığı sunucularına siber saldırı hakkında resmi açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı sunucularına siber saldırı düzenlendiği iddia ediliyordu. Bakanlıktan yapılan açıklamada siber saldırı iddiaları doğrulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan siber saldırı açıklaması Tam Boyutta Gör

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz hafta ortaya atılan siber saldırı iddiası hakkında resmi açıklama yaptı. Bakanlık, siber saldırıyı doğruladı.

Sunucu şifrelendi ve yedek sistem devreye girdi

Bakanlığın açıklamasına göre 31 Temmuz saat 01.00’de Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı domainlerin birinde bulunan bazı sunuculara siber saldırı düzenlendi. Bakanlık sabahın erken saatlerinde bu durumu fark etmiş ve sisteme erişilmemesi için şifreleme protokolleri devreye girmiş. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkililerinden destek alınarak bir çalışma başlatılarak gerekli tedbirler alındı. Bakanlık, tüm sistemin güvenliğinin kontrol altına alındığını ifade ediyor.

Yapılan siber saldırıda Bakanlığın ana domainlerinin etkilenmediği belirtilerek "Bu yapılan siber saldırıda Bakanlığımızın ana domainde olan sunucular etkilenmemiş olup Bakanlığımızda 3 ayrı yedekleme sistemi mevcuttur. Bu yedekleme sistemleri Bakanlığımızda ve özel bir veri merkezinde saklanmaktadır. Bakanlığımızca etkilenen sunucular ve yedekler kriminal bir inceleme için koruma altına alınmış olup elimizde bulunan diğer sistemler üzerine yeniden yazımlar ve veri tabanı kurulmuştur" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Sistemlere ilk müdahale eden pro?fesyonel ekip sistemleri koruma altına alıp internet bağlantılarını kestiği ve sunuculara hiçbir suretle müdahale edilmediği için kişilerin ne istediği ile ilgilenilmemiş ve doğrudan Bakanlığımız yedek sistemlerinin ayağa kaldırılması yoluna gidilmiştir. Sistemler, kurum dışındaki yedeklerden veri kaybı olmadan ayağa kaldırılmıştır. Konu adli makamlara iletilmiş olup gerekli inceleme başlatılmıştır."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim