Anlık Bildirim

Tata'nın küçük SUV modeli Punch'tan ilk görsel geldi

Hindistan pazarında küçük SUV'ların popülaritesi git gide artıyor. Tata da bu kapsamda Punch adını verdiği, ürün gamındaki en küçük SUV modelini yakında piyasaya sürecek.

tata punch exterior Tam Boyutta Gör

Tata, ürün gamındaki en küçük SUV olmaya aday modelin ilk görüntüsünü paylaştı. Tata Punch adı verilen model, geçtiğimiz yıl tanıtılan Tata HBX konseptinin seri üretim versiyonu ve bu tür küçük SUV'ların popüler olduğu Hindistan pazarında satılacak.

Modern bir tasarım diline sahip olduğu görülen Tata Punch, markanın daha büyük modelleri Harrier ve Safari'de olduğu gibi bölünmüş far tasarımına ve kaslı bir görünüme sahip. Beyaz tavan ve yan ayna kapakları, siyah sütunlar ve aracı çevreleyen siyah plastik eklentiler SUV segmentindeki trendlere oldukça uygun. Elbette şu anda muhtemelen en pahalı versiyona bakıyor olduğumuzu da hesaba katmak gerek.

Tata Punch'ın logo ve ince LED gündüz farlarının aynı çerçevede birleştiği ön bölümün altında köşeli yapıdaki ana aydınlatmalar bulunuyor. Siyah tamponda ise yuvarlak sis farları mevcut. Üst taraftaki ince panjur ve alttaki merkez hava girişinde de Y şekilli detaylar görmekteyiz. Yan tarafta Punch'ın çift tonlu jantları ve C sütununa gizlenmiş arka kapı kolları dikkat çekiyor. Arka tasarımı henüz göremiyoruz fakat bu alan da konsepttekiyle benzer olacaktır.

Tata'nın küçük SUV modeli Punch'tan ilk görsel geldi Tam Boyutta Gör

Aynı platformu kullanan Tata Altroz

Küçük SUV, yeni ALFA-ARC platformu üzerine inşa edilecek. Aynı platform markanın bir başka modeli Altroz'da da kullanılıyor. Motor seçenekleri belli değil ancak 1.2 litre üç silindirli atmosferik veya turbo motor kullanılması muhtemel. Aktarım ise ön tekerleklere 5 ileri manuel veya otomatik şanzımanla yapılacaktır.

Tata Punch, Hindistan pazarında Renault Kwid, Maruti Suzuki Ignis ve yeni çıkacak olan Hyundai Casper gibi modellerle rekabet edecek. Başlangıç fiyatının 500.000 Hindistan rupisi (6750 dolar) olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim