Anlık Bildirim

TCG Anadolu’ya inecek TB3 SİHA’nın görüntüsü paylaşıldı

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Zirvesi’nde yaptığı konuşmada TB3 SİHA’ya ait 3B model görüntüsü paylaştı.

TCG Anadolu’ya inecek TB3 SİHA’nın görüntüsü paylaşıldı
Türk Silahlı Kuvvetleri için önemli ilkleri barındıracak TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nin (LHD) ülkemizde üretilen S/İHA’lara ev sahipliği yapacağı bir süredir gündemdekini yerini koruyor.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in Mart ayında yaptığı açıklamaların ardından nisan ayı başında Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar TCG Anadolu’da görev yapacak SİHA’nın özelliklerini paylaşmıştı. Bayraktar açıklamasında, “Bayraktar TB3 diye uçak gemisine inip/kalkan ve o sınıfta benzeri olmayan bir uçak geliştiriyoruz. Kanatları katlanıyor, uçak gemisine iniyor, 1200 kilogram civarında, daha ağır mühimmatlar taşıyabiliyor.” sözlerine yer vermişti.

Devam eden süreçte bu kez Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar bazı açıklamalarda bulundu. Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Zirvesi’nde söz olan yönetici, TB3 SİHA’ya ait 3B model görüntüsü paylaştı.

TCG Anadolu’ya inecek TB3 SİHA’nın görüntüsü paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Bayraktar açıklamasında, “Bunu ilk defa gösteriyorum sadece bir resim olarak göstereceğim. Sedef Tersanesi tarafından üretimi yapılan Anadolu havuzu çıkarmak gemimizde ki Bayraktar TB 3’ün aslında iniş ve kalkış konseptini gösteren bir resim. O da hızlı bir şekilde devam ediyor çok güzel bir proje olacak ve gerçekten özellikle Deniz kuvvetlerimize önemli katkı sunacağını değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.

Görselde, ABD gibi ülkelere ait uçak gemilerinde kullanılan mancınık (catapult) sistemlerine benzer bir sistemin yer aldığını görmek mümkün. Bayraktar TB3 SİHA’lardan 30 la 50 arasındaki adedin TCG Anadolu’ya konuşlandırılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
41204 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, tcg anadolu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim