Anlık Bildirim

TEKNOFEST 2021'in elektrikli araç ve roket yarışmaları başladı

21-26 Eylül tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST 2021 etkinliğinin çeşitli yarışmaları şimdiden başladı. Yarışmaların detayları haberimizde.

TEKNOFEST 2021'in elektrikli araç ve roket yarışmaları başladı Tam Boyutta Gör

Bu sene 21-26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin bazı yarışmaları şimdiden başladı. Elektrikli araç yarışları için bugün final yarışları tamamlandı. Roket yarışmasında final heyecanı sürüyor.

Elektrikli araç yarışları

TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen TÜBİTAK Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları sonuçlandı. Uluslararası yarışmaya 65 takım, liseler arası yarışmaya ise 36 takım katıldı. Elektrikli araçların tasarımı ve montajları yarışmacılar tarafından hazırlandı. Çevre dostu olarak tasarlanan araçlar elektrikli veya hidrojen enerjili motorlardan güç alıyor. Yarışmaya katılan gençler, elde ettikleri başarılar ile otomotiv üreticilerinin ilgisini çekmeyi başardı. Katılımcılar, TOGG başta olmak üzere çeşitli otomotiv firmalarında kariyer fırsatı elde edebilir.

TEKNOFEST 2021'in elektrikli araç ve roket yarışmaları başladı Tam Boyutta Gör

Bu hafta düzenlenen final yarışmalarına katılan tüm takımlara 25 bin TL’lik hazırlık desteği verilmişti. Final yarışları elektromobil ve hidromobil olarak iki farklı kategoride düzenlendi. Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında birinci takıma 50 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye 30 bin TL değerinde ödül verildi. Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında da dereceye giren takımlardan birinciler 30 bin TL, ikinciler 20 bin TL, üçüncüler ise 10 bin TL değerinde ödüllerin sahibi oldu. Dereceye giren takımların ödülleri 21-26 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST’te takdim edilecek.

Roket yarışları

Aksaray Tuz Gölü'nde devam eden TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması, Lise (5 bin feet), Orta İrtifa (10 bin feet), Yüksek İrtifa (20 bin feet) ve Zorlu Görev (10 bin feet) kategorisi olmak üzere 4 farklı kategoride düzenleniyor. 80 takımın katıldığı roket yarışmalarının final etabı 12 Eylül’de sona erecek.

TEKNOFEST 2021'in elektrikli araç ve roket yarışmaları başladı Tam Boyutta Gör

Yarışmanın Zorlu Görev kategorisinin birincisine 75 bin TL, ikincisine 60 bin TL, üçüncüye ise 50 bin TL ödül verilecek. Diğer üç kategorinin birincilerine 60 bin TL, ikincilerine 50 bin TL, üçüncülerine 40 bin TL ödül verilecek. Derece giren takımlar ödüllerini 21-25 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST’te alacak.

Savaşan İHA Yarışması

İnsansız hava araçlarının yarışacağı Savaşan İHA Yarışması uluslararası ve liseler arası olarak 2 farklı türde, döner kanat, sabit kanat ve serbest görev olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek. Savaşan İHA Yarışması, Bursa Yunuseli Havalimanı’nda 6-9 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Otonom araç yarışması

Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması 13-17 Eylül'de Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecek. Robotaksiler, şehir içi trafik ortamına benzer bir parkurda mücadele edecek.

Bu yarışmalara ek olarak 14-17 Eylül’de Model Uydu Yarışması, 16-17 Eylül’de İnsansız Su Altı Sistemli Yarışması yapılacak. 21-26 Eylül’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST etkinliğinde çok daha fazla yarışma düzenlenecek.

Yarışmaların fotoğraflarını aşağıdaki galeriden görüntüleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6704 kez okundu.
6 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknofest, Diğer Bilim ve
2 etiket daha Popüler Bilim Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim